Batı Nil Virüsü’ne karşı nasıl korunabiliriz? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Nil Virüsü’ne karşı nasıl korunabiliriz?

Batı Nil Virüsü’ne karşı nasıl korunabiliriz?

Yunanistan Jeoteknik Odası Trakya Şubesi bir açıklama yayınlayarak Batı Nil Virüsü’ne karşı nasıl önlem alınabileceğini sıraladı.

“Batı Nil Virüsü yok edilemez, buraya kalıcı olmak için geldi” ifadelerine yer verilen açıklamada “Paniğe gerek yok, vatandaşların bilgilendirilmesi ve devletle (Eyalet Başkanlığı, Belediyeler v.s.) ve uzmanlarla işbirliğine gitmeleri gerekir” denildi.

Hastalığın göçmen kuşlarla bölgeye geldiği ve önce virüslü kuşları ısıran daha sonra da insanları ısıran sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaştığı belirtilen açıklamada “Devlet ve vatandaşlar olarak alabileceğimiz tek koruma önlemleri sivrisinek nüfusunu etkin bir şekilde azaltmak veya bizi ısırmalarına müsaade etmemektir” deniliyor.

Sivrisinek nüfusunun azaltılması için Eyalet Başkanlığı’nın uyguladığı ilaçlama çalışması dışında gerek uzman ekiplerin gerekse de vatandaşların kendi başlarına uygun ilaçlar kullanarak önlem alabileceği belirtiliyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre vatandaşların kullanabilecekleri ilaçlar için ziraat mühendislerine ve veterinerlere başvurabileceği ifade ediliyor.

Hayvan besicilerinin ise sivrisineklere karşı yapacakları ilaçlama çalışmalarında daha dikkatli olmaları ve konunun uzmanlarına başvurmaları tavsiye ediliyor.

Kırsalda çalışan çiftçilerin ise gün boyunca sivrisinek kovucu ilaçlar kullanmaya özen göstermeleri önerilirken, vücudumuzun açık bölgelerini sivrisineklerden korumanın bir etkin yolunun da uçucu yağlar barındıran bitkileri vücudun açık yerlerine sürmek olduğu kaydediliyor. Bu bitkilerin fesleğen, nane, lavanta gibi kokulu bitkiler olabileceği dile getiriliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.