Sol göz seğirmesi neden olur, nasıl geçer? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sol göz seğirmesi neden olur, nasıl geçer?

Sol göz seğirmesi neden olur, nasıl geçer?

Göz seğirmesi, bir diğer adıyla “Blefarospazm” göz kapağının bir saniye içerisinde istemsiz bir şekilde hareket etmesine denir.

Halk arasında bu duruma, göz atması veya göz kapağı atması olarak da adlandırılmaktadır. Genellikle bu rahatsızlık, uykusuzluktan veya yorgunluktan kaynaklanmaktadır. Bunların dışında ise magnezyum eksikliğinden de kaynaklanabilmektedir.

Sol Göz Kapağı Seğirmesi Nedenleri?

İnsan vücudunda bulunan D vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir rahatsızlık olabilmektedir. D vitamini insan vücudundaki kas rahatlamalarına ve kasların kasılmasında büyük rol oynamaktadır. Göz seğirmenizin nedenini en yakın doktora başvurarak öğrenebilirsiniz. Eğer rahatsızlığınızın sebebi D vitamini eksikliği ise çeşitli ilaçlar ile bu vitaminin karşılanmasını sağlayabilirsiniz. D vitamini ilaçlar dışında gıdalardan da alabilmeniz mümkündür. Balık yağı, balık, süt ve süt ürünlerinde D vitamini oldukça fazla miktarda bulunmaktadır.

Her insanın vücudu stres karşısında çeşitli tepkiler vermektedir. Bazı insanlar aşırı stres sonucu göz seğirmesi yaşayabilirler. Göz seğirmesinin görülmesi, vücudun yaşanılan strese gösterdiği tepkidir. Bilgisayara uzun süreler bakmak ve çok uzun süre boyunca kitap okumak da göz seğirmesine neden olabilmektedir. Stresten ve yorgunluktan uzak durarak göz seğirmesinin meydana gelmesine engel olabilirsiniz.

Uykusuzluk veya aşırı derecede yorgunluk yaşıyorsanız göz seğirmesini vücudunuzda sıkça görebilirsiniz. Bu durumdan uzak durmak için yorgunluğunuzu atmak ve uykusuzluktan uzak durmak olacaktır.

Uzmanların araştırmalarına göre ise aşırı derecede kafein ve alkol tüketimi de göz seğirmesine sebep olabilmektedir. Kafein ve alkolden uzak durarak göz seğirmesi rahatsızlığından uzak durabilirsiniz.

B12 vitamini eksikliği ile göz seğirmesi rahatsızlığını vücudunuzda görebilirsiniz. En yakın dâhiliye doktoruna gidebilir ve burada vitamin testi yaptırabilirsiniz. Çıkan sonuçta ise vücudunuzda B12 vitamininin eksik olup olmadığını öğrenebilirsiniz. B12 vitamini eksikliği ortaya çıkarsa doktorunuzun belirlediği beslenme düzenine ve verilen ilaçları kullanmaya özen göstererek bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

Sol Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

Sol göz seğirmesi rahatsızlığınız var ve uzun zamandır devam ediyorsa bir göz doktoruna gözükmenizde fayda vardır. Tedaviye başvurduktan sonra doktorunuz, göz seğirme rahatsızlığınızın neden kaynaklandığını belirler ve bu doğrultuda yapılması gerekenleri sizinle paylaşarak eski sağlığınıza kavuşmanızı sağlayabilir.

Sol göz seğirmesinden kurtulmak için;

  • Uykunuzu yeterli bir şekilde aldığınıza emin olun. Günde 7-8 saat olarak uyumaya özen gösterin.
  • Sizi strese sürükleyen ve üzen durumlardan uzak durun.
  • Kafein alabileceğiniz içeriklerden uzak durun. Çay, kahve ve kola gibi.
  • Ilık su hazırlayın ve pamuklu bezi bu ılık su ile ıslatarak göz kapağınızda bir süre tutun. Ilık su uygulanması göz kapaklarınızda bulunan kasları rahatlatmaya yarayacaktır.
  • Göz seğirmesinin sebeplerinden birisi B12 vitamini eksikliğidir. Doktorunuzun tavsiye ettiği ilaçları kullanmaya özen gösterin.
  • Yorgun ve stresliyken göz seğirmeniz artmaktadır. Bundan dolayı oluşan göz seğirmesi sizleri fazlasıyla rahatsız ediyorsa ciddi bir problem olmadığından emin olabilmek için bir nörolog veya beyin cerrahına başvurmalısınız.

Genel olarak göz seğirmenize neden olan faktörlerden en önemlisi yorgunluktur. Yorgun olduğunuz dönemlerde yeteri kadar uykunuzu almamanız ve vücudunuzun direncinin düşmesi ile birlikte göz seğirmesi rahatsızlığı görülebilmektedir. Bu rahatsızlıktan kurtulabilmek için yeteri kadar uykunuzu almanız ve yorgunluğunuzu atmanız gerekmektedir. Bunların dışında ise, gün içerisinde veya iş yerinizde yaşadığınız stres göz seğirmesi rahatsızlığının görülmesine sebep olmaktadır. Sizi rahatlatacak ve tüm bu stresten uzak tutacak aktivitelerde bulunun ve kendinizi her zaman iyi hissetmeye çalışın. Tüm bu olumsuz etkenleri hayatınızdan çıkararak göz seğirmesihastalığını yok edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.hangisieniyi.com/sol-goz-segirmesi-neden-olur/

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.