Gümülcine’de kurban satışı izin olmadığı gerekçesiyle engellendi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de kurban satışı izin olmadığı gerekçesiyle engellendi

Gümülcine’de kurban satışı izin olmadığı gerekçesiyle engellendi

Gümülcine’de (Komotini) kentinde kurbanlık hayvan satışı yapanlara gerekli satış ruhsatına sahip olmadıkları gerekçesiyle ceza kesildi.

Kurban Bayramı arefesinde Rodop Savcılığına yapılan suç duyurusu sonrası Gümülcine’de kurbanlık hayvanların satıldığı alana giden polis ekibi, kurbanlık satanların gerekli ruhsat ve izne sahip olmadığını tespit etti ve hayvan satışı yasaklayarak ceza kesti.

Polis yetkilisi konuyla ilgili Gümülcine kurban pazarında yaptığı bilgilendirmede “Nisan ayında bu konuyla ilgili eyalet başkanlığında toplantı yapıldığını ve gerek kurbanlık hayvan satışı gerekse de kurban kesimiyle ilgili kararlar alındığını” söylerken “Savcılığa yapılan şikayet üzerine kendilerinin denetim yaptığını ve hayvan satanların hiçbirinde gerekli izinlerin olmadığını” belirtti.

Azınlıkça’da haber yayınlandığı ana kadar söz konusu sorun için Gümülcine Belediye yönetiminde yer alan azınlık meclis üyeleri veya eyalet başkanlığındaki azınlık siyasetçileri ya da azınlık milletvekillerinden sorunun çözümüne yönelik hiçbir bilgilendirme yapılmamıştı.

Gümülcine’de kurban satışı izin olmadığı gerekçesiyle engellendi

İLGİLİ HABER

Batı Trakya’da mezbaha dışında kurban kesimi olacak mı?

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et