Dünyanın en kötü 2 kokusu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın en kötü 2 kokusu

durian 1

Koku almak, hem en hassas hem de en kolay alışan duyumuz ancak bazı kokular ne yaparsak yapalım alışabileceğimiz cinsten olmuyor.

Kötü kokuların altında yatan temele ve bir kokunun burna kötü gelme sebebine yönelik araştırmalar yürüten bilim insanlarına göre moleküler yapının kokuların algılanışı ve oluşumu üzerinde önemli etkileri var. The Journal of Neuroscience isimli dergide yayınlanan makalede yer alan bu bilgiye dayanarak, devam eden araştırmalar sonucunda ise moleküler ağırlık ve elektron yoğunluğu da kokunun ana sebebi.

Web Tekno sitesi haberine göre, moleküler ağırlık olarak hafif ancak elektron yoğunluğu anlamında daha yoğun olan kokular ‘güzel’ olurken, moleküler ağırlığı yüksek olan kokular ‘kötü’ oluyor.

Tüm bu bilgilere ve araştırma sonuçlarına dayanarak ise bilim insanları dünyanın en kötü kokularını belirlemiş.

İite Web Tekno sitesinin hazırladığı ve Sputnik Türkçe’de de yer verilen dünyanın en kötü iki kokusu:

DURİAN MEYVESİ

durian 1

Çürük yumurtadan karamele kadar 44 farklı koku dokusunu içerdiği düşünülen Durian meyvesinin kokusu o kadar kötü ki çürük bir Durian meyvesi yüzünden Melbourne’de bir üniversitede gaz kaçağı olduğu sanılıp öğrenciler tahliye edildi.

CESET ÇİÇEĞİ (RAFFLESİA ARNOLDİİ)

ceset cicegi 2

Dünyanın en büyük çiçeği olan Rafflesia arnoldii, çürümüş bir ceset kadar ağır kokuyor.

Salgıladıkları bu kötü kokunun sebebi ise türlerini devam ettirebilmek için polenlerini taşımasına ihtiyaç duydukları göksinekleri kendilerine çekebilmek. Ancak bu çiçek türü şu an yok olma tehlikesiyle karşı karşıya ve korunan endemik bitkiler arasında yer alıyor.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.