Bırakılan iki Yunan askeri hakkında siyasiler ne dedi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bırakılan iki Yunan askeri hakkında siyasiler ne dedi?

Bırakılan iki Yunan askeri hakkında siyasiler ne dedi?

Edirne’de Mart ayından bu yana tutuklu bulunan iki Yunan askerinin serbest bırakılması sonrası siyasilerden ilk açıklamalar geldi.

Başbakan Aleksis Tsipras’ın mesajı

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan iki Yunan askeriyle ilgili olarak Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras twitter üzerinden mesaj paylaştı.

Yunanistan’ın resmi Başbakanlık twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Aleksis Tsipras “İki Yunan askerinin serbest bırakılması bölgede dostluğa, iyi komşuluğa ve istikrara katkı sağlayacak adalet eylemidir” ifadelerini kullanırken ikinci Twitter mesajında ise şu ifadelere yer verdi:

“Subaylarımıza ve ailelerine hepimizin gösterdiği ve sonunda haklı çıkan çabalarımıza karşı gösterdikleri yüreklilik ve cesaret için teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunarım.

Angelos ve Dimitiris iyi vatanlar, iyi özgürlükler.”

İşte anamuhalefet liderinin ilk açıklaması

Yunanistan’da anamuhalefetteki ND Partisi’nin Genel Başkanı Kiryakos Mitsotakis de Twitter üzerinden paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İki Yunan askerinin serbest bırakılması, oldukça karanlık olan bu yazda sevinçli bir haber. Hepimizi duygu ve sevinçle dönüşlerini bekliyoruz. Angelos ve Dimitris ile ailelerini, cesur, onurlu ve vatanperver tutumları için tebrik etmek istiyorum.”

Kammenos’tan fotoğraflı mesaj

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos ise iki Yunan askerinin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak sade bir paylaşımda bulunmayı tercih etti.

Ahval’in haberine göre Yunanistan’da 15 Ağustos Meryem Ana Yortusu vesilesiyle sadece “Kurtarıcı Meryem Ana” fotoğrafı paylaşan Kammenos’un bu paylaşımıyla “mucize gerçekleşti” mesajı verdiği olarak algılandı.

İLGİLİ HABER

Türkiye askerlerimizi serbest bıraktı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et