Guardian: Yunanistan için zorluklar 20 Ağustos’tan sonra sona ermeyecek! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Guardian: Yunanistan için zorluklar 20 Ağustos’tan sonra sona ermeyecek!

Guardian: Yunanistan için zorluklar 20 Ağustos’tan sonra sona ermeyecek!

İngiliz The Guardian gazetesi Yunanistan’a yer verdiği haberinde “Yunan kurtarma dramıyla ilgili son sancılar ve zorluklar henüz bitmiş değil” manşetini attı.

Atina’nın iflas etmemek için verdiği mücadelenin Avrupa’yı da bulanık sulara götürdüğünü yazan gazete “Kriz ilk andan itibaren sadece Yunanistan’ın yapmış olduğu yanlışları ortaya çıkarmakla kalmayıp Avrupa Birliği’nin kusursuz olmayan mimarisinin eksik yanlarını da gösterdi” deniyor.

Krizin Yunanistan’da güçsüz bankalara, yüklü miktarda vadesi dolan devlet borcuna ve gayrisafi yurtiçi hasılanın %180’ine tekabül eden AB içerisindeki en büyük kamu borcuna yol açtığı belirtilirken “Tünelin ucunda ışık görünmeye başladı. Ancak kuşkuculuk hala devam ediyor ve sadece IMF’de değil. Her ne kadar Atina bütçe açığını kapatma konusunda önemli ilerleme kaydetmiş olsa da, yurtiçi ve yurtdışı riskler konusunda daha önünde göğüs germesi gereken önemli riskler var” ifadeleri kullanılıyor.

Yunan ekonomisinin %26 oranında daraldığı, işçi gücünün beşte birinin gençlerin ise beşte ikisinin işsiz kaldığını ve yaklaşık 500 bin kişinin iş için yurtdışına göç ettiğini hatırlatan Guardian “Sol hükümet bir dizi inanılmaz hırslı hedeflere imza attı. Yunanistan 2022 yılına kadar gayrisafi yurtiçi hasılasının %3,5 oranında bütçe fazlası elde etme sözü veri. Ki bu bütçe fazlası 1970’li yıllardan sonra çok az sayıda ülke tarafından elde dilmiştir. 2060 yılına kadar ise Yunanistan’ın %2,2 oranında bütçe fazlası elde etmesi gerekecek” diye yazdı.

“Avrupa’da başka hiçbir hükümet bu yolu seçmezdi” denilen haberde “Yunanistan, Euro Bölgesi’nden çıkma felaketi önlensin diye kurtarıldı. Ancak kurtarılış şekli o kadar orantısız ki, ülkenin krizden çıkmasından söz etmek mümkün değil” ifadeleri kullanıldı.

Krizin uzun sürdüğünde dikkat çekilen haberde “Kriz o kadar uzun sürdü ki, birçok Yunan ülkelerinin normalde nasıl olduğunu veya ceplerinin dolu olduğu zamanları hatırlayamıyor. En büyük darbeyi ise %70’e varan vergiler ödemek zorunda kalan orta sınıf yedi” denildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et