Otları temizlenmemiş arsalar için şikayet yağıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Otları temizlenmemiş arsalar için şikayet yağıyor

Otları temizlenmemiş arsalar için şikayet yağıyor

Yunanistan’da yangın riskinin yoğun olduğu 1 Mayıs – 31 Ekim arası belediyeler her yıl vatandaşları arsa, bahçe ve avlularındaki otları temizleme konusunda uyarıyor.

Otları temizlemeyen gayrimenkul sahipleri için ise yaptırımlar da öngörülüyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre 3852/2010 sayı ve tarihli yasa çerçevesinde temizlik yapmayanlara şu yaptırımlar öngörülüyor:

  1. İlgili alanının her metrekaresi için 50 cent para cezası.
  2. lgili arsa sahibinden temizlik masraflarının tahsil edilmesi.
  3. Ceza Hukukunun 433. maddesindeki suç için arsa sahibine dava açılması.

Ancak her yıl çok sayıda vatandaş kendine düşen temizleme işini yapmadığı için, belediyenin Çevre Dairesi bu işe el atmak zorunda kalıyor. Fakat personel eksikliği ve belediye sınırlarındaki arazilerin çokluğu nedeniyle genellikle gelen şikayetler üzerine ve çoğu kez de itfaiyenin yardımıyla otlara müdahale ediliyor.

Gümülcine Belediyesi Çevrei Dairesi Müdürü Adamantios Eftihiakos, gelen şikayet sonrası mal sahibini uyardıklarını ve öngörülen makul sürede temizleme yapılmaması durumunda belediyenin temizlik işini üstlenerek gerekli ceza ve yaptırımları uyguladığını belirtiyor.

Yunanistan’ı yasa boğan Attiki yangını sonrası özellikle de Gümülcine Belediyesinin sahil bölgelerinden otlar konusunda yapılan şikayetlerde önemli bir artış olduğu öğrenildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et