Yeni müftü düzenlemesi Batı Trakya’da ne öngörüyor? İşte detaylar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni müftü düzenlemesi Batı Trakya’da ne öngörüyor? İşte detaylar

Yeni müftü düzenlemesi Batı Trakya’da ne öngörüyor? İşte detaylar

Müftülerle ilgili yeni değişikliler öngören yasal düzenleme SYRIZA, ANEL ve DİSİ’nin oylarıyla Yunan Parlamentosu’ndan geçti. Peki bu yasal düzenleme neler öngörüyor?

Yeni düzenlemeye göre Batı Trakya’daki müftüler veya müftü naipleri bundan sonra 67 yaşında zorunlu olarak emekliye ayrılacak. Batı Trakya’da Şeriat’ı (İslam Hukuku) uygulayan dini lider vasfındaki müftüler ayrıca devlet memuru olarak hakim statüsündeler ve yasalara göre hakimlerin de 67 yaşında emekliye ayrılmaları öngörülüyor.

İkinci olarak, yeni düzenleme müftü veya müftü naibinin göreve 5 yıl atanmasını öngörürken, Eğitim ve Dinişleri Bakanına göreve getirilen müftü veyahut da müftü naibinin görev süresinin üç kez birer yıllığına uzatabilmesi olanağını sağlıyor. Müftü naibi olarak göreve getirilecek olanlar ise görev süreleri dolduktan sonra 5 yıllığına yeniden müftü olarak atanabiliyor ve yine görev süreleri üç kez birer yıllığına uzatılabiliyor.

Düzenlemede ayrıca Batı Trakya’daki müftülüklerin işleyiş masraflarının ve bütçesinin Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacağı kaydediliyor.

İlgili yasal düzenlemeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

http://media.real.gr/filesystem/Multimedia/pdf/Moyftides_id22019.pdf

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.