Müftü düzenlemesi Parlamento’dan geçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Müftü düzenlemesi Parlamento’dan geçti

Müftü düzenlemesi Parlamento’nun alt komisyonundan geçti

Gümülcine ve İskeçe müftülerinin yaş haddinden emekli edilmelerini öngören yasa değişikliği teklifi Yunan Parlamentosu’ndan geçti.

İlgili yasal düzenleme iktidardaki SYRIZA ve ANEL’in yanı sıra Demokratik İttifak (DİSİ) Partisi milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. ND, KKE ve Potami partileri oylamada “çekimser” oy kullanırken, Altın Şafak ve Vasilis Leventis’in Başkanı olduğu EK Partisi “Hayır” oyu kulandı.

Parlamentoda alt komisyona sunulan düzenlemeyle Batı Trakya’da müftü veya müftü naiplerinin, aynı zamanda hakim oldukları gerekçesiyle bundan böyle 67 yaşında zorunlu olarak emekliye sevk edilmelerini öngörüyor.

Düzenleme parlamentodan geçtikten sonra mevcut müftüler yaş haddinden dolayı 2 ay içerisinde emekliliğe sevk edilecekler ve bundan sonra gelecek bütün müftü veya müftü naipleri de 67 yaşına gelince zorunlu emekliye çıkartılacaklar.

Yeni düzenleme Gümülcine ve İskeçe’deki müftülük makamlarına “müftü” veya “müftü naibi” atanmasına ve görev sürelerinin 5 yıllık olmasına ve üç kez birer yıllığına Eğitim ve Dinişleri Bakanı tarafından uzatılmasına olanak tanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et