Eyalet Başkan Yardımcısı Tsalikidis’ten Tarım Bakanı’na protesto mektubu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eyalet Başkan Yardımcısı Tsalikidis’ten Tarım Bakanı’na protesto mektubu

Eyalet Başkan Yardımcısı Tsalikidis’ten Tarım Bakanı’na protesto mektubu

Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkanı Nikos Tsalikidis, Tarımsal  Kalkınma ve Gıda Bakanına “çiftçilere yönelik ödemelerin gecikmesiyle” ilgili bir protesto mektubu gönderdi.

Tsalkidis’in basın bürosundan yapılan ilgili açıklama şu şekildedir:

BASIN BÜLTENİ

“YETİŞTİRİÇİLERE YAPILAN  ÖDEMELERİN  GECİKMESİ  HAKKINDA TARIMSAL KALKINMA VE GIDA BAKANLIĞINA  PROTESTO MEKTUBU”

Rodop Eyalet Başkan Yardımcısı  Niko Çalikidis, 27/Tenmuz/ 2018 Cuma günü TARIMSAL KALKINMA VE GIDA BAKANLIĞINA gönderdiği mektupta, “tarım arazisi ağaçlandırma” finansman programı dahilinde yetiş tiricilere yapılan ödemelerdeki gecikmeler hakkında bilgi edinmek istediğini iletti.

Bu mektup, Yunanistan Jeoteknik Odası Trakya Şubesi Başkanı Sayın Triantafilos Papadakis’le konuyla ilgili yapılan görüşmeden sonra kaleme alınarak gönderildi. Mektupta, tarım sektörünün Rodop bölgesi için ne denli önemli olduğu belirtilerek söz konusu programa Doğu Makedonya- Trakya eyaletinin ülke genelinde %40 iştiraki bulunduğunu ve 2015-2018 döneminde 2000 yetiştiricinin 6000 müracaat dilekçeleri daha beklemede ve cevapzız kaldığı vurgulanıyor.

Eyalet Başkan Yardımcısı Sayın Çalikidis, yukarıda bahsedilen sebeplerden dolayı , Bakanlıktan bölge yetiştiricilerin desteklenmeleri gerektiğini, günün zorluklarını karşılamaları için her türlü teşvikle güçlendirilmelerini istedi.

Mektubu sonlandırırken Eyalet Başkan Yardımcısı bu gecikmenin hangi sebeplerden kaynaklandığını ve ödemelerin ne zaman başlayacağına dair sorumlu bir cevap beklediğini hatırlattı.

Rodop Eyalet Başkan Yardımcısı Bürosu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et