Rezillik sürüyor: Yapamayacaklar! Yıkılan Narlıköy köprüsünde yine yeni sorun - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rezillik sürüyor: Yapamayacaklar! Yıkılan Narlıköy köprüsünde yine yeni sorun

Rezillik sürüyor: Yapamayacaklar! Yıkılan Narlıköy köprüsünde yine yeni sorun

Narlıköy (Polianthos) ile Yassıköy’ü (İasmos) birleştiren Kuruçay (Kompsatos) köprüsü yıkılalı neredeyse bir yıl oldu, fakat köprü inşasıyla ilgili bir arpa boyu yol alınmış değil.

Köprü, 2017 yılı Eylül ayıda yıkılmıştı. Tam 7 ay sonra Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclisi köprünün çöküş nedenlerinin araştırılması ve yeniden yapım önerilerinin sunulması amacıyla bilirkişi raporu hazırlanması amacıyla Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı, Yassıköy Belediyesi ve Trakya Mühendisle Odası ile sözleşeme imzalamıştı.

Tam köprü konusunda artık bir başlangıcın yapıldığına inanılmaya başlanmıştı ki, Makedonya-Trakya İdari Genel Sekreterliği’nin (Apokentromeni Dioikisi) Eyalet Meclisi’nin kararını askıya alması, yıkılan köprüyle ilgili yeniden işlerin başa dönülmesine yol açacağa benziyor.

Makedonya-Trakya İdari Genel Sekreterliği’nin, alınan kararın yasallığını inceledikten sonra gerekli ihale sürecinin izlenmediği gerekçesiyle kararı askıya aldığı belirtiliyor. Konu dün (30 Temmuz) Eyalet Meclis toplantısında yeniden görüşüldü.

Öyle görünüyor ki Eylül ayına vardığımızda, köprünün yıkılışının üzerinden 1 yıl geçmiş olacak ve köprü konusunda neredeyse hiçbir ilerleme kaydedilmemiş olacak. Azınlıkça’nın aktardığına göre bırakın köprünün yeniden inşa edilmeye başlanması, henüz köprünün neden yıkıldığıyla ilgili bilirkişi raporu dahi hazırlanmış değil. İşte yavaş ilerleyen bürokratik engellerle dolu Batı Trakya’daki yerel yönetimlerin acizliğinin en güzel örneği.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et