Reuters: Yangınlar yüzünden ne bir özür, ne bir istifa geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Reuters: Yangınlar yüzünden ne bir özür, ne bir istifa geldi

Reuters: Yangınlar yüzünden  ne bir özür, ne bir istifa geldi

Reuters Haber Ajansı Yunanistan’ın Attiki bölgesinde en azından 87 kişinin ölümüne yol açan yangınlar sonrası hükümetten ne bir özür ne de bir istifa geldiğini yazdı.

Muhalefetin iktidarı “kibir ve insan hayatlarını korumaktan başarısız olmak” ile suçladığı ifade edilen haberde “Yunanistan’ın en büyük felaketlerinden biri sonrası hayatta kalan vatandaşlar, bölgeyi ziyaret eden bakana saldırdı. Başbakan Tsipras’ın ilan ettiği üç günlük resmi yasın dolmasıyla birlikte muhalefet hükümete saldırmaya başladı” denildi.

Anamuhalefet Partisi ND’nin hükümeti düzenlenen basın toplantılarında bir kez dahi özür dilememekle suçladığı ifade edilirken, Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas’ın ise yangının arkasında kundakçıların gizli olduğunu ifade ettiği kaydedildi. Reuters “sol hükümet kendini yangının çok hızlı yayıldığı ve bölgenin boşaltılması için zaman olmadığı teziyle savundu” diye yazdı.

Diğer taraftan Nikos Toskas büyük felaketten bir gün sonra istifasını Başbakan Aleksis Tsipras’a sunduğunu kaydederken, Başbakanın istifayı kabul etmediği ve Toskas’a “şimdi mücadele etme zamanı” dediği ifade edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.