Yağmur 10 dakikada Gümülcine’yi sular altında bıraktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yağmur 10 dakikada Gümülcine’yi sular altında bıraktı

Yağmur 10 dakikada Gümülcine’yi sular altında bıraktı

Gümülcine’de (Komotini) bugün öğle saatlerinde 10 dakika süreyle etkili olan sağanak yağmur, birçok sokağı sular altında bıraktı.

Sağanak yağmur başta azınlık mahalleleri olmak üzere şehrin birçok noktasında ciddi sorunlara yol açtı. İroon Caddesi’nin gerek Yenimahalle’ye doğru olan Egnatia sokağında gerekse de Celal Bayar Lisesi’nin arka bölümünün bulunduğu ve Kırmahalle’ye doğru ilerleyen sokakta lağımların tıkanması sonrası sokaklar sular altında kalırken, bazı ev ve apartmanları su bastığı görüldü.

Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’nın kardeşinin işlettiği ve Celal Bayar Lisesi’nin arka cephesinde bulunan cafe-bar’ın yanındaki apartmanın giriş ve bodrum katı da sular altında kalırken, birçok noktada vatandaşların kendi çabalarıyla tıkanan lağımları açmaya çalıştıkları görüldü.

Azınlıkça olarak kısa süre önce yağan bir başka yağmurda tıkanan lağımları haber yaparak, Gümülcine Belediye yönetimini uyarmaya çalışmıştık. Başta Gümülcine Belediyesinin belirli azınlık meclis üyeleri olmak üzere belediye yönetimi bu duruma karşı önlem almak yerine, sel karşıtı projelerin ne kadar etkili olduğuyla övünmekle yetindiler.

Haberi hazırladığımız sırada görüştüğümüz vatandaşlar “Lağımları temizlemek için belediye nerede? Boğuluyoruz” ifadeleriyle tepkilerini dile getirirken “10 dakikalık yağmurda bu oluyorsa, 1 saatlik yağmurda Allah muhafaza ölen olur” diye sitemlerini ifade ettiler.

Sular altında kalan bir diğer bölge ise Cumartesi günleri halk pazarının kurulduğu bölge oldu. Bazı araçların sular nedeniyle yollarda kaldığı görüldü.

Benzer şekilde azınlık mahallelerinden Harmanlık’ın girişinde de adeta Venedik’i andıran görüntüler mevcuttu. Burada da vatandaşlarımız yağmur sularına girerek tıkanan lağımları temizlemeye çalışıyordu. Mahallenin sokaklarının da sular altında kaldığı belirtildi. Yağmurun ilk etkili olduğu dakikalarda, Mastanlı (Likavitou) mahallesinin sokaklarında da su baskınları meydana geldi.

Ayrıca okurlarımızın bizlere gönderdiği fotoğraf ve videolarda Tuzçuköy’ün (Kikidio) de ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını öğrendik.

“Gümülcine Belediye yönetiminde iş yok” demiştik ve şimdi soruyoruz: “Madem iş vardı ve biz haksız yere eleştirmiştik, bu tablo neyin nesi?”

Azınlık mahallelerinin 10 dakika yağmur sonrası içine düştüğü durumu gördükten sonra, yönetimdeki bazı azınlık belediye meclis üyelerine nacizane tavsiyemiz “Belediye Başkanına basını şikayet etmek yerine, her gün mahalleleri dolaşın ve önce sorunları iletin, sonra da çözüm üretin”

İLGİLİ HABER

Belediyede iş yok! Gümülcine her yağmurda göl oluyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.