Batı Trakyalılar Atina’daki yangınzedelere yardım eli uzattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalılar Atina’daki yangınzedelere yardım eli uzattı

Batı Trakyalılar Atina’daki yangınzedelere yardım eli uzattı

Batı Trakyalılar Atina’nın içinde yer aldığı Attiki Eyaleti’ndeki korkunç yangından kurtulan afetzedelerin yardımına koştu.

İlk andan itibaren Gümülcine (Komotini) ve İskeçe’de (Xanthi) birçok Batı Trakyalının postanelere giderek Attiki’deki afetzedeler için hazırladıkları yardım paketlerini gönderdikleri görüldü.

ERT Komotini radyosundan gazeteci Maria Nikolau’nun eşiyle birlikte postanede karşılaştığı Abdullah “Olan biten bizi duygulandırdı ve üzdü. Biz de yardım etmek istedik” diyor. Eşi ise giysi, konserve, su gibi temel ihtiyaç malzemeleri içeren paketi teslim ettikten sonra yaşlı gözlerle “Yaşanan trajedi bizi derinden etkiledi. Eğer şimdi birlik ve dayanışma içerisinde olmazsak ne zaman olacağız?” diyor.

Yunanistan geneli yangınzedelerin yardımına ilk koşanlar arasında ise Gümülcine Vakıflar İdaresi de yer aldı. Sklavenitis süpermarketi aracılığıyla afetzedelere yardım toplanmaya başlandığı ilk saatlerde yardım gönderildi. Başkan Selim İsa “yardım çalışmalarının devam ettiğini” söylüyor.

Gümülcine ve İskeçe Müftülükleri tarafından da Başbakan Aleksis Tsipras’a hitaben taziye mektupları gönderilirken, bugün Cuma namazından sonra yangınzedeler için para yardımı toplanacak. İskeçe’de Dolaphan (Sminthi) Gençleri Derneği de afetzedeler için yiyecek, giysi ve ilaç toplayanlar arasında yer aldı.

Diğer taraftan Yunan Postaneleri (ELTA) Attiki’deki afetzedelere yardım göndermek isteyen vatandaşlardan ücret almıyor. Siz de kendi yardım paketinizi hazırlayıp postaneye teslim edebilirsiniz.

Ayrıca yangınzedelere yardım amaçlı açılan aşağıdaki banka hesabına da para yardımında bulunulabilir:

Bank of Greece

Hesap Numarası: 23/2341195169

IBAN GR4601000230000002341195169

Hesap Sahibi: Υπουργείο Οικονομικών / Ministry of Finance

BIC/SWIFT BNGRGRAA

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.