Mustafçova Belediyesi’nde çöpler taşıyor, sağlık için tehlikeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mustafçova Belediyesi’nde çöpler taşıyor, sağlık için tehlikeli

Mustafçova Belediyesi 3’üncü dünya ülkesi belediyesi gibi! Çöpler dolup taşıyor, sağlık sorununa davetiye çıkarıyor

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene Mustafçova (Miki) Belediyesi’nde kontrolsüz çöp atılması sorununa değindi.

Hacıgene Azınlıkça’nın aktardığı mektubunda, Mustafçova Belediyesi’ne gönderdiği mektupta “çöp bidonları çöplerle dolup taşıyor, etraflarındaki çitler tahrip olmuş durumda, hayvanlar serbestçe çöplerin bulunduğu alana girerek çöp poşetlerini yırtabiliyor ve çevreye daha fazla çöp saçıyor” ifadelerine yer verildi.

Hacıgene ellerindeki fotoğraflardaki görüntülerin üçüncü dünya ülkesine ait görüntülere benzediği ifade edilen mektupta “Sorun sadece durumun trajikliğini görmezden gelerek hiçbir şey yapmayan yetkililer değil, aynı zamanda yollara ve dere yataklarına çöp atmaya devam eden bilinçsiz vatandaşlar da. Üzücü bir durum” denildi.

Son olarak İrfan Hacıgene “Mustafçova Belediyesi yöneticilerinin 2018 yılı Ocak ayından bu yana kendilerine yapmış olduğu uyarılar sonrası ne tür girişimlerde bulunduklarını ve o zamandan beri bir denetim yapılıp yapılmadığını” sordu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.