5 yaşındaki Türkiyeli mülteci çocuğa Atina’da Losemi teşhisi kondu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

5 yaşındaki Türkiyeli mülteci çocuğa Atina’da Losemi teşhisi kondu

losemi 2

Ailesiyle birlikte Türkiye’den kaçarak Yunanistan’a yasadışı yollardan gelen ve sonunda Atina’ya ulaşan beş yaşındaki Nail Koçal’a doktorlar losemi teşhisi koydu. Acı haber aileyi sarstı.

Koçal ailesinin Yunanistan’a kaçış öyküsü anne Birgül Koçal’ın 15 Temmuz darbesi sonrasında tutuklanmasıyla başlıyor.

Şark Postası sitesinde yer alan habere göre anne Koçal, 4 yaşındaki oğlu Nail ile Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu kaldı. İlk günlerinde annesinin ifadesine göre Nail, cezaevinde ağlıyordu. Toza alerjisi vardı. Havasız ve kalabalık olan koğuşta ilk gece krize girdi. Revire çıkarılmasına ise izin verilmediği belirtiliyor.

Cezaevi koşulları 4 yaşında annesiyle cezaevine giren Nail’in beslenmesini de kötü etkiledi. Sürekli ağlayan Nail’in oyuncaklarının verilmesine de izin verilmemiş.

Tüm bu stresi yaşayan annesi ise stres nedeniyle dişlerini sıkmaktan iki dişi kırmış. Buna rağmen hastaneye sevki yapılmamış.

10 Aylık tutukluluğun ardından Birgül Koçal, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kaçış hikayesi de böylelikle başlamış oldu.

Koçal ailesi, tahliyenin ardından yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçti. Birgül Koçal, 9 ve 5 yaşındaki iki oğluyla Yunanistan’da kaldı. Baba Şaban Koçal ise ailesi için yeni bir hayat kurmak için tek başına Almanya’ya geçti. Almanya’da iltica etti. Anne Koçal ise iki çocuğuyla Yunanistan’da kaldı.

Şaban Koçal’ın iltica talebinin kabulü sonrasında da aile birleşimi için başvuruda bulunuldu. Aile birleşimi onayı geldikten sonra kısa sürede seyahat belgeleri çıkan Birgül Koçal ve iki oğlu Almanya’ya gitmek üzere hazırlık yapıyordu.

Ancak Nail Koçak’ın vücudunda morluklar belirmeye başlamış ve hemen hastaneye götürülmüştü. Burada Nail’i ilk muayene eden Yunanistan’a iltica eden bir başka Türkiyeli doktor, Nail’in lösemi olduğunu teşhis etti.

Nail’in tedavisine vakit kaybetmeden Yunanistan’da başlanması gerektiği ifade edildi ve Nail kemoterapi tedavisi görmeye başladı.

Bu sürede seyahat etmesi de uygun görülmedi. Nail, tedavi göreceği bir aylık süre boyunca Yunanistan’dan ayrılamayacak. Almanya’da bulunan baba Şaban Koçal ise gerekli belgeleriyle atina’ya gelerek oğlunu alacak ve Almanya’da kemoterapi ve tedaviye devam edilecek..

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.