Kötü haber: Otoban gişe ücretlerine zam geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kötü haber: Otoban gişe ücretlerine zam geliyor

Kötü haber: Otoban gişe ücretlerine zam geliyor

Resmi gazetede yayımlanan yeni ortak bakanlık kararı Yunanistan genelinde otoban gişesi ücretlerine 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren zam öngörüyor!

Kararda ayrıca otoban gişesi ücreti ödemekten sadece işsiz vatandaşların muaf tutulması öngörülüyor. İşsizlerin de otoban gişelerine para ödemeden geçmeleri için o anda geçerli olan işsizlik kartını göstermeleri gerekecek.

Ortak bakanlık kararına göre bugün için Egnatia Otobanının Kuzey Yunanistan bölgesindeki kilometre başına 0,03 euro olan maliyeti 0,05 euro’ya yükseliyor. Bu da, örneğin bugün için 59,7 kilometrelik bir mesafe için Malgara otoban gişesine 1,20 euro ödeyen sürücülerin bundan böyle 2,98 euro ödeyeceği, yani ücretin %150 oranında zamlanacağı anlamına geliyor!

Batı Trakya’da ise bugün için 46,2 kilometrelik mesafe için 1,90 euro geçiş ücreti ödenen Yassıköy (İasmos) otoban gişesine bundan böyle 2,31 euro, 1,70 euro ödenen Mesti (Kösemescit) otoban gişesine 55,7 kilometre için 2,78 euro ve Ardanio’daki yeni gişeye 2,02 euro ödenmesi bekleniyor.

Kozani’nin Ptolemaida bölgesinden Kavala’nın Sarışaban (Hrisoupoli) bölgesine Egnatia otobanı üzerinden otomobille gelen bir sürücü bugün için 8,40 euro otoban ücreti öderken, 1 Ocak 2019’dan itibaren 15,51 euro ödemek zorunda kalacak! Çünkü zamlar dışında bugün için dört olan gişelerin sayısı 7’ye çıkarılacak!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et