İskeçe karasineklerle dolup taşıyor! Halk şikayetçi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe karasineklerle dolup taşıyor! Halk şikayetçi

İskeçe karasineklerle dolup taşıyor! Halk şikayetçi

İskeçe (Xanthi) ilindeki vatandaşlar son günlerde artan karasinek nüfusundan şikayetlerini dile getiriyor.

Bu sorun sadece tarımsal bölgeleri değil aynı zamanda şehir merkezinde, hatta sahil şeridinde bile yaşanıyor.

Sivrisineklerle mücadele kapsamında yapılan ilaçlama çalışmaları bir taraftan sivrisinekler konusunda sonuç verirken, diğer taraftan mikrop yuvası olduğu bilinen karasineklerin giderek artması vatandaşların yaşam kalitesini düşürüyor.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcılarından Hristos Tertsoudis sivrisineklere yönelik ilaçlama çalışmalarının bir ölçüde küçük karasineklerin de yok olmasına katkı sağladığını belirtirken, ancak bunun yeterli olmadığını ve konuyla yakından ilgileneceklerini belirtiyor.

Geçen yıla kıyasla sıcaklıkların bu yıl bu dönemde yüksek seyretmesinin karasineklerin ortaya çıkmasına yol açtığı tahmin ediliyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Tertsoudis konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sivrisinekler konusunda iyi sonuçlar elde ediyoruz. Bugün Kavala’da helikopterler havadan ilaçlama çalışması yapacağız, yarın ise çalışmalar Rodop ilinde devam edecek. Kullandığımız ilaçlar biyolojik ilaçlar olduğu için bazı küçük karasineklerde etkili olabilir. Ancak karasinekler için bizim bir şey yapmamız öngörülmüyor. Fakat toplumun büyük bir kesiminden şikayet gelirse, bu konuyu da ele alacağız” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.