Pavlopulos’tan Türkiye’ye sert mesaj: Ege’de gri bölgeler yoktur! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pavlopulos’tan Türkiye’ye sert mesaj: Ege’de gri bölgeler yoktur!

Pavlopulos’tan Türkiye’ye sert mesaj: Ege’de gri bölgeler yoktur!

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos dün Yunan Milli Savunma Bakanlığı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’ye sert mesaj gönderdi.

Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopulos “AB’nin sınırları ve toprağı olarak Yunanistan’ın sınırları ve toprağı. NATURA 2000 Ağı’nın yükselen değeri” konulu etkinlikte konuştu.

Pavlopulos yaptığı açıklamalarda “1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması ile 1947 yılında imzalanan Paris Antlaşması hiçbir yoruma olanak bırakmayacak şekilde açık ve net olarak Yunanistan’ın sınırlarını, topraklarını ve bunlar üzerindeki egemenliğini belirler ve özellikle de denizde hiçbir ‘gri bölgeye’ yer bırakmamaktadır” dedi ve ekledi “Bu nedenle Yunanistan ile Türkiye arasında kapanmamış tek konu adalardaki kıta sahanlığı sınırlarının belirlenmesidir”.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos sözlerinin devamında ise “Bu veriler ışığında Yunanistan’ın sınırları ve toprağı aynı zamanda AB’nin de sınırları ve toprağıdır” diyerek bunun Avrupa Birliği Antlaşması ile Avrupa Birliği’nin İşleyişi Antlaşması’nın ilgili maddelerinde belirtildiğine dikkat çekti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı “Natura 2000 Ağında yr alan bölgeler de büyüklüğüne bakmaksızın ister ikamet edilen yerler olsun ister olmasın Yunanistan ve Avrupa Birliği sınırları içerisindedir” sonucuna vardı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et