İşte yeni anket! ND ile SYRIZA arasındaki fark ne oldu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşte yeni anket! ND ile SYRIZA arasındaki fark ne oldu?

İşte yeni anket! ND ile SYRIZA arasındaki fark ne oldu?

RASS araştırma şirketinin Action 24 televizyon kanalı hesabına gerçekleştirdiği son kamuoyu yoklamasında ND ile SYRIZA arasındaki puan farkının 10,3 olduğu tespit edildi.

Oy tercihinde anamuhalefet partisi ND %29,7 ile ilk sırada bulunurken 10,3 puan fark ettiği iktidar partisi SYRIZA%19,4 oranla ikinci sırada yer alıyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre üçüncü sıradaki KİNİMA ALLAGİS %9,7 oranında tercih ediliyor. ALTIN ŞAFAK %7 ile dördüncü, KKE %6,8 ile beşinci, Vasilis Leventis’in partisi EK %2,8 ile altıncı ve ANEL %2,5 ile yedinci sırada yer alıyor.

“Bu Pazar seçim yapılsa hangi parti kazanır?” sorusuna ise ankete katılanların %70’i ND yanıtını verirken, sadece %18,2’si SYRIZA’nın yeniden seçimlerin galibi olacağına inanıyor.

Ankete katılan her 5 seçmenden sadece 1’i Yunanistan’a yönelik mali uyum programının sona ereceği Ağustos ayı sonrasında ülkedeki durumun iyileşeceğini düşünüyor. Vatandaşların %12’si işlerin iyiye gideceğini düşünürken, %37,2’si hiçbir şeyin değişmeyeceğini ve %49,1’i ülkenin daha da kötüye gideceğini düşünüyor.

“FYRO Makedonya’nın isim sorununun çözülmesi açısından konjonktürün uygun olup olmadığı ve hükümetin şimdi sorunu çözmesi gerekip gerekmediği” sorusuna ankete katılanların %48,9’u çözüm isterken, %43,9’u konjonktürün uygun olmadığını düşünüyor.

Kinima Allagis lideri Fofi Gennimata’nın erken seçim çağrısına ise vatandaşların %44’ü katılırken, %52,8’i erken seçim istemiyor.

“Hangi siyasi lider doğru söylüyor?” sorusuna ise vatandaşların %48,9’u “hiçbiri” yanıtını verirken %30 ile Kiryakos Mitsotakis ikinci sırada, %18,5 ile Aleksis Tsipras üçüncü sırada yer alıyor.

“Başbakanlığa en uygun lider kim?” sorusunda da Mitsotakis’in %34,4 ile önde olduğu görülürken, halihazırdaki Başbakan Tsipras’ın oranı ise %23,7.
Siyasi liderlerin popülerliği sıralamasında ise %38,7 ile yine Kiryakos Mitsotakis ilk sırada yer alırken, onu %31,6 ile Fofi Gennimata izliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et