Yunanistan’da benzinin fiyatı 2,5 evro’yu bulur! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da benzinin fiyatı 2,5 evro’yu bulur!

Yunanistan’da benzinin fiyatı 2,5 evro’yu bulur!

Yunanistan Benzin İstasyonları Federasyonu Başkanı Yorgos Asmatoglou’nun benzin fiyatlarına ilişkin sözleri şok etkisi yarattı.

Thema 104,6 radyosuna konuşan Asmatoglou hükümete akaryakıta uygulanan özer vergilerde indirime gitme çağrısı yaparken, aksi takdirde benzinin litresinin 2,5 evro’yu bulacağı öngörüsünde bulundu.

Benzin İstasyonları Federasyonu Başkanı “Özel vergiler düşürülsün, aksi takdirde bırakalım benzinin fiyatının 2,5 euro’ya ulaşmasına izin verelim. Bu fiyatlar bir şey değil biz daha yüksek fiyatlar göreceğimize kesin gözüyle bakıyoruz” diye konuştu.

Adalarda benzinin 2 euro’dan satılmaya başlamasıyla ilgili olarak ise Asmatoglou bunun FPA (KDV) oranlarının arttırılmasıyla ve fiyata ulaşım maliyetlerinin eklenmesiyle ilgili bir durum olduğunu söyledi.

Geçen yıl bu dönemde petrolün varil fiyatının 49 evro olduğunu şimdi ise 80 evro’ya çıktığını belirten Başkan Asmatoglou “şimdilik benzine az bile ödüyoruz, daha büyük artışlar göreceğiz çünkü İran ile olan durumlar bizi endişelendiriyor” şeklinde konuştu.

Son olarak piyasanın iyileştirilmesini ve haksız rekabet olmamasını talep etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et