Evros polisi mülteciler için kimyasal tuvalet istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros polisi mülteciler için kimyasal tuvalet istiyor

Evros polisi mülteciler için kimyasal tuvalet istiyor

Evros ilinde polis yetkilileri artan göçmen ve mülteci dalgaları nedeniyle “kamu sağlığına yönelik ciddi tehlikeden” dolayı taşınabilir kimyasal tuvaletler istiyorlar.

Vatandaşı Korumadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Nikos Toskas yabancı basına Evros’ta göçmen akınlarının kontrol altında olduğunu, hükümet yetkilileri endişelenecek bir durumun olmadığını belirtse de durumun gerçekte farklı olduğu anlaşılıyor.

Dimetoka (Didimotiho) Belediyesi’nin “Diavgia” (Şeffaflık) sitesine yüklediği ve Dimetoka Sınır Polisinin kimyasal tuvalet talebinin karşılandığı karar da buna işaret ediyor. Sınır Polisleri belediye yönetiminden “Türkiye’den ülkemize yönelik göçmen-mülteci dalgalarındaki artış nedeniyle kamu sağlığına yönelik tehdide karşı üç kimyasal tuvalet tahsis edilmesini” talep ederken, belediye yönetimi de bu talebi karşıladı.

Dimetoka Sınır Polisi Karakolu’nda bulunan çok sayıdaki göçmen nedeniyle ciddi kamu sağlığı tehlikesi oluştuğu belirtilen talepte “bu ciddi hijyen sorunun kısıtlanması için Dimetoka Belediyesinden belirli sayıda kimyasal tuvaleti karakolumuza tahsis etmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildiği görülüyor.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et