Gümülcine Belediye Meclisi tutuklu iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını istedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Meclisi tutuklu iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını istedi

Gümülcine Belediye Meclisi tutuklu iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını istedi

Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis’in Edirne’de tutuklu iki Yunan askerinin serbest bırakılmasıyla ilgili önerdiği bildiri oy çokluğuyla Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

Spartakos listesinin belediye meclisine sunduğu bildiri ise belediye meclisinin çoğunluğu tarafından kabul edilmedi. 10 azınlık üyesi belediye meclis üyesi de Spartakos’un hazırladığı bildiriyle ilgili bir metin hazırlayarak “belediye meclisinin siyasi arenaya dönüşmesine müsaade etmeyeceklerini” beyan etti ve oylamaya katılmayacaklarını bildirdi. Belediye Başkanı Petridis tarafından önerilen bildiride ise Yunan hükümetinin bu konudaki adımlarının desteklendiği de belirtildi.

Eleni Laftsi’nin başını çektiği muhalefet listesinde yer alan 3 azınlık üyesi belediye meclis üyesi ise kendi bildirilerini hazırlayarak iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını talep ederken, Spartakos’un hazırladığı bildiriye katılmadıklarını ifade ettiler. ERT Komotini devlet radyosundan Amalia Gariffalidou’nun haberine göre belediye meclis toplantısına katılan Laftsi’nin listesinden Hasan Hasan iki Yunan askerine desteğini dile getirirken, “Spartakos listesinin diğer 10 azınlık üyesi belediye meclis üyesini hedef gösterdiği gerekçesiyle toplantıdan ayrılacağını” söyledi.

Gümülcine Belediye Meclisi tutuklu iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını istedi

Nihayetinde belediye meclisine üç farklı bildiri sunulurken, muhalefet “devletler diplomasisi farklı, vatandaşlar diplomasisi farklı” vurgusu yaptı.

Son olarak Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris’e yapılan saldırıyı kınayan bildiri de oy çokluğuyla Gümülcine Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et