Çocuk paraları için başvuru tarihi belli oldu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk paraları için başvuru tarihi belli oldu!

Çocuk paraları için başvuru tarihi belli oldu!

Yunanistan Çalışma Bakan Yardımcısı Theano Fotiou 2018 çocuk paraları için gerekli olan A21 başvurusunun yapılmaya başlanacağı tarihi açıkladı.

Hak sahiplerinin 2018 yılı çocuk paralarını alabilmeleri için gelir beyanlarından sonra A21 beyanını da yapmaları gerekiyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre A21 başvuruları ise taxisnet sistemi (https://www1.gsis.gr/webtax/epidomateknwn/year2017/epidomateknwn/index.jsp) üzerinden yapılabiliyor. Bu konuda muhasebecilerinize de başvurabilirsiniz.

Theano Fotiou büyük bir gecikmeden sonra A21 başvurularının yapılacağı platformun 25 Mayıs Cuma gününden itibaren hazır olacağını kaydetti. Bakan Yardımcısı yaptığı açıklamada başvurular yapıldıktan sonra yapılacak denetim sonrası 5 gün içerisinde hak sahiplerinin kaç para çocuk parası alacağını öğreneceklerini ifade etti.

OGA yerine artık OPEKA tarafından ödenen çocuk parasının 2018 yılı ikinci taksitinin ise 25-27 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Çocuk parası artık üç ay yerine iki ayda bir ödenecek.

Hak sahipleri ise A21 beyanlarını 20 Haziran 2018 tarihine kadar yapabilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et