3’üncü KomoRun koşusu Gümülcine’de yapıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

3’üncü KomoRun koşusu Gümülcine’de yapıldı

3’üncü KomoRun koşusu Gümülcine’de yapıldı

Gümülcine’de (Komotini) bu yıl üçüncüsü düzenlenen KomoRun koşusu başarıyla tamamlandı.

Pazar sabahı koşunun 21 kilometrelik ayağının yapıldığı yarı maraton koşusuna 250 sporcu katıldı. Yüksek katılım, bu koşunun geleneksel bir hal alacağının göstergesi olarak yorumlanıyor.

Patra, Trikala, Girit, Florina, Selanik ve İskeçe (Xanthi) gibi Yunanistan’ın farklı şehirlerinin yanı sıra Kıbrıs’tan da bu yılki koşuya katılanların olduğu öğrenildi. Yarışın startı ise Pazar sabahı saat 09.30’da verildi. Etkinlik Gümülcine Belediyesi, Trakya Dimokritos Üniversitesi Beden Eğitim Fakültesi (TEFAA) ve Engelli Vatandaşlar Spor Kulübü İrodikos tarafından ortaklaşa düzenlendi. Kızıl Haç gönüllüleri, Gümülcine Motosikletliler Derneği, ordu ve Gümülcine Trafik Polisi de etkinliğe gönüllü olarak destek verenler arasında yer aldı.

KomoRun koşusu her yaştan vatandaşa hitap ederken, azınlıkça’nın aktardığına göre engelli vatandaşların da katılabileceği bir yarış olma özelliğine sahip.

Her yaştan vatandaşın katılabileceği 5 kilometrelik koşu ile çocuklara yönelik 500 metrelik koşu ise akşam saatlerinde yapıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et