Batı Trakyalı işadamları Japonya’ya gidecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı işadamları Japonya’ya gidecek

Batı Trakyalı işadamları Japonya’ya gidecek

Sabık İskeçe (Xanthi) milletvekili ve eski bakan Aleksandros Kontos Japon Büyükelçi Yasushiro Shimizu’nun bölgeye yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Yunanistan Türün Üreticileri Kooperatif Birliği SEKE Başkanı Kontos “Japonya’nın Yunanistan Büyükelçiliği İskeçe ve Rodop illerinin ticaret dünyası ile temas kurdu. Temaslar devam edecek ve Büyükelçilik bizi Japonya’daki işadamlarıyla temasa geçirecek” dedi.

ypaithros.gr sitesine konuşan Aleksandros Kontos yapılan temaslar sonrası bir sonraki adımın “(Batı) Trakyalı işadamlarının Japonya’ya ve Japon ithalatçıların ise Batı Trakya’ya bir ziyaret düzenlemesi olduğunu” ifade ederken “Tütün dışında diğer tarım ve sanayi ürünlerini de ele aldık. Trakya’nın birçok arkeolojik esere, çok güzel sahillere ve otellere sahip olduğunu göz önünde bulundurarak turizmin geliştirilmesini de görüştük. Japon Büyükelçi kültür ve çevre sevdalısı” şeklinde konuştu.

Bölgede üretilen tarım ve sanayi ürünleri, Japonya’ya gidecek işadamları heyetinin kimlerden oluşacağını da belirleyecek. Azınlıkça’nın aktardığına göre Kontos Japnoya’nın Yeni Zelanda’dan kivi ithal ettiğini ve Yunanistan’ın da kendilerinden kivi ithal edebileceğini Japon Büyükelçiye iletirken, Kavala ve Pieria ilinde üretilen kiviler dışında Rodop ilinden pamuk ve bölgede üretilen alüminyum ürünlerinin de Japonya’ya ihraç edilebileceğini kaydetti.

Japon Büyükelçinin tütüne yönelik ilgisi hakkında ise Aleksandros Kontos “Donskoy Tabak’ın sahip olduğu SEKAP tütün fabrikasını ziyaret etmediklerini, çünkü Japan Tobacco’nun Donskoy Tabak’ı satın alma işlemlerinin tamamlanmadığı için ziyaretin gerçekleşmediğini” kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et