Gümülcine’de ehliyetini kaptıran kaptırana! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de ehliyetini kaptıran kaptırana!

Gümülcine’de ehliyetini kaptıran kaptırana!

Yeni Karayolları Trafik Kanunu’nun hayata geçirilmesiyle birlikte Gümülcine’de (Komotini) son dönemde kemer ve kask takan sürücülerin sayısında artış görülüyor.

Mart ayı sonlarında mecliste geçen ve trafik kuralları ve cezalarıyla ilgili değişiklikler içeren yasa hakkında Nisan’ın 15’ine kadar trafik polisleri sürücüleri bilgilendirmeye çalıştı. Azınlıkça’nın aktardığına göre özellikle de araç plakasının alınması ve sürücü ehliyetine 60 günlüğüne el konulması gibi cezalara çarptırılan trafik kuralı ihaleleri konusunda bilgi verildi.

Bu trafik kuralı ihlalleri arasında sürüş esnasında cep telefonu kullanmak, engelli vatandaşlara yönelik rampa veya geçitleri kapatmak, otomobil dışına çevreyi kirleten veya yangın ya da kazaya yol açabilecek sigara gibi cisim atmak, kask ve emniyet kemeri kullanmamak gibi ihlaller yer alıyor.

Nisan ayı sonuna kadar trafik polisleri tarafından Gümülcine’de yapılan denetimler sonrası 31 sürücünün araç plakası ve sürücü ehliyeti alındı. Yerel inkomotini haber sitesinin aktardığına göre yapılan trafik kuralı ihlalleri şöyle:

– 11 kişinin motosiklet kaskı takmadığı belirlendi

– 8 sürücünün emniyet kemeri takmadığı tespit edildi

– 10 sürücünün araçlarını engelli vatandaşların rampa veya geçitlerini engelleyecek yerlere ya da engelli vatandaşlar için ayrılan park yerlerine araçlarını park ettikleri saptandı

– 2 sürücünün ise sürüş esnasında cep telefonu kullandığı belirlendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et