Batı Trakya’da sivrisineklerle mücadele sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da sivrisineklerle mücadele sürüyor

Batı Trakya’da sivrisineklerle mücadele sürüyor

Batı Trakya’nın içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde sivrisineklerle mücadele kapsamında havadan ve karadan ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

Çalışmalar eyaletin beş ilinde de yürütülürken, havadan yapılan ilaçlamalar için Evros ilinde iki ve Kavala’da bir helikopter bulunuyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre Evros ilinde kısa süre öncesine kadar etkili olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle havadan hiçbir ilaçlama çalışması yapılamamıştı.

Eyalet Başkan Yardımcısı Hristos Tertsoudis Evros’taki sorunun daha büyük olduğuna vurgu yaparken, Türkiye’deki çeltik tarlaları nedeniyle Yunan-Türk sınırlarındaki sivrisinek sorununun daha yoğun olduğunu belirtiyor. Bölgede bu yıl etkili olan sellerin de sivrisinek sorununun büyümesinde önemli rol oynadığı kaydediliyor.

Havadan ilaçlama çalışmaları yapılabilmesi için eyalet geneli 22 belediyeye izin vermeleri için gerekli evrak gönderildi. Karadan yapılan çalışmalar da yaklaşık 1,5 aydır devam ediyor. Bu amaçla Evros ilinde 12, Rodop ilinde 5, İskeçe ilinde 6, Kavala ilinde 7 ve Drama ilinde 4 özel araç tahsis edilmiş durumda.

2017-2019 yılları arasındaki ilaçlama çalışması projesinin bütçesi ise 6,5 milyon euro.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et