Yunanistan’da elektronikle tüttürenler ne diyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da elektronikle tüttürenler ne diyor?

Yunanistan’da elektronikle tüttürenler ne diyor?

Yunanistan’da başkent Atina’nın içinde yer aldığı Attiki ilinde 4.058 kişi üzerinden elektronik sigarayla ilgili yapılan araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı.

Onasio Kalp Cerrahisi Merkezi, Kamu Sağlığı Ulusal Okulu ve Patra ile Selanik Makedonya üniversitelerinin elektronik sigara kullanımı ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçları yayınlandı.

Araştırma sonuçlarına göre Attiki’nin %5’i artık elektronik sigara kullanırken, bu da yaklaşık 158.000 kişiye tekabül ediyor. Bunların %98,5’ini halihazırdaki ve eski sigara kullanıcıları oluştururken, elektronik sigara kullananların %62,2’si artık sadece elektronik sigara kullandığını ve normal sigara içmeyi bıraktığını beyan ediyor.

Öte yandan Azınlıkça’nın aktardığına göre elektronik sigara kullanıcılarının %1,5’lik gibi küçük bir kesiminin daha önce sigara içmeden elektronik sigaraya başlaması dikkatlerden kaçmıyor.

Ankete katılanların %40’ı elektronik sigarayı çok zararlı, zararlı ve normal sigara kadar zararlı olarak tanımlarken, %35’i ise daha az zararlı, çok daha az zararlı ve hiç zararlı değil olarak tanımlıyor. %20,5’lik bir kesimin ise konuyla ilgili fikir sahibi olmaması de ilgi çekiyor.

Bu araştırma Yunanistan’da elektronik sigara içenlerle ilgili yapılan ilk kamuoyu araştırması olma özelliğine sahip.

Foto: http://vaping360.com/juul/

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et