Yunan halkı Türkiye hakkında ne düşünüyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan halkı Türkiye hakkında ne düşünüyor?

Yunan halkı Türkiye hakkında ne düşünüyor?

Atina ile Ankara arasında son aylardaki gerginlik Yunanlarda iki ülke arasında sıcak çatışma yaşanabileceği korkusuna yol açıyor.

Prorata araştırma şirketinin Alternatif Politikalar Enstitüsü ENA adına gerçekleştirdiği kamuoyu yoklamasının sonuçları Ethnos gazetesinin Pazar günkü sayısında yayımlandı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre “Yunan-Türk ilişkilerinde son aylarda yaşanan gerginlik sizde nasıl duygular uyandırıyor?” sorusuna ankete katılanların %67’si sıcak çatışmadan korktuğunu, %61’i öfke duyduğunu ve %61’i Yunanistan’ın gerginliğe göğüs germekteki yetersizliğinden hayal kırıklığı hissettiğini ifade etti.

Ankete katılanlara Arnavutluk, FYRO Makedonya, Bulgaristan ve Türkiye arasından hangi ülkeleri düşman gördükleri soruldu. Vatandaşın %87’si Türkiye’yi düşmen görürken, %47’si Arnavutluk’u, %45’i FYRO Makedonya’yı düşman görüyor.

Bu ülkelerden hangilerinin Yunanistan’ın toprak bütünlüğünü tehdit etiği yöndeki soruya ise halkın %78’i Türkiye’nin, %27’si Arnavutluk’un ve %21’i FYRO Makedonya’nın ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit ettiğine inanıyor.

Ankete katılanların %64’ünün ise Türkiye’nin AB’ye üye olmansın Ankara ile Atina arasındaki ilişkileri düzelteceğini düşünmüyor.

Vatandaşların %46’sı Yunan dış politikasının en önemli sorunu olarak Türklerin Yunanistan karşısındaki tutumunun idaresi olarak görürken, %34’ü Yunan adalarına yönelik mülteci akınlarını ve %5’i FYRO Makedonya’nın isim konusunun idaresini dış politikanın en önemli sorunu olarak görüyor.

Halkın %45’i isim anlaşmazlığının “Makedonya” ifadesini içeren bir isimle çözülmesini anlaşılabilir bir çözüm olarak görürken, %23’ü bu durumun kendilerinde öfke yarattığını ve %14’ü bu durum karşısında “Yunan olmasından utanmasına yol açtığını” belirtiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et