Tarih değişti! 2018 çocuk parasının ikinci taksiti ne zaman ödenecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarih değişti! 2018 çocuk parasının ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Tarih değişti! 2018 çocuk parasının ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Sosyal Yardım Ödenekleri ve Sosyal Dayanışma Kurumu (OPEKA) 2018 çocuk parasının ikinci taksitinin ödeneceği tarihi açıkladı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre yapılan açıklamada bu yılki çocuk paralarının ikinci taksitinin 25-27 Haziran tarihleri arasında ödeneceği belirtildi. Hak sahiplerinin çocuk primlerini alabilmeleri için en geç 20 Haziran 2018 tarihine kadar bu yılki gelir beyanlarıyla birlikte A21 başvurusunu yapmaları gerekiyor.

A21 başvurularını ise Mayıs ayının son on günü içerisinde yapılmaya başlanabileceği kaydedildi. Mayıs ayı sonunda ödenmesi beklenen çocuk primlerinin, hak sahiplerine A21 başvurularını yapabilmeleri için yeterli süre tanınabilmesi için bir ay geriye alındığı kaydedildi.

Ancak bu durumun çocuk priminin üçüncü taksitini etkilemeyeceği ve üçüncü taksitin öngörüldüğü üzere 25-27 Temmuz tarihlerinde ödeneceği ifade edildi. Bunun yanı sıra ikinci ve üçüncü taksitte ilk taksitte eksik verilmiş olan primlerin A21 başvurusu doğrultusunda düzeltileceği de kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et