Yunanistan’ın en pahalı taksisi Girit’te! Zenginleri taşıyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın en pahalı taksisi Girit’te! Zenginleri taşıyor!

Yunanistan’ın en pahalı taksisi Girit’te! Zenginler taşıyor!

Yunanistan’ın en pahalı taksisi Rus kodamanları ve para babası turistleri Girit adasında taşımak için kullanılıyor.

“Mercedes S Class 350” marka otomobili Girit’in Agios Nikolaos bölgesinde taksi olarak kullanan Stathakis Lioudakis’in taksisinin değeri Yunanistan’da 160 bin euro! Kendisini arayan basit müşterilerine ilk sorduğu soru “Üzeriniz ıslak mı?” oluyor. Haliyle son derece lüks otomobilinin deri koltuklarını her zaman iyi tutmak istiyor.

02

Tam normal bir müşterisini gideceği yere bırakırken, bir anda kendisini adanın beş yıldızlı otellerinden arayıp Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın bir akrabasını istediği yere götürmesi istenebiliyor.

Lüks otomobilini satın aldığı dört yıl öncesinden bugüne kadar böyle birçok zengin müşteri taşımış Giritli taksici. Lüks otellerin menajerleri de, özel müşterileri için kendisini tercih ediyor. Bir anda 160 bin euro’luk bir taksiyi karşısında gören turistler de bazen şaşırıyor. Kendisi de en iyi hizmeti sunmak için uğraş verirken heyecanlanıyor.

03

“Otomobilimle ilgili yorum yapmayan tek bir müşterim dahi olmadı” ifadelerini kullanan Stathis Lioudakis bir Rus turistle yaşadığı ilginç bir anısını şöyle anlatıyor: “Gideceği yere ulaştığımızda, kapıyı açabilmek için taksideki düğmelerle adeta ‘boğuşmaya’ başladı. Sonra bana dönüp ‘Bakma öyle, böyle bir otomobile daha önce binmedim’ dedi”.

04

Yunanistan geneli taksiciler iyi bir gündelik çıkarabilmek için günde 12 ile 15 saat arası çalışırken, azınlıkça’nın aktardığına göre Girit’in Agios Nikolaos bölgesinde Lioudakis gibi lüks taksiye sahip olan 4-5 taksici daha var. Bölgedeki diğer taksilerin de durumunun iyi olduğunu görebilirsiniz. En ucuzunun değeri 40 bin euro. Hepsi de yepyeni, zira rekabet büyük. Ancak bu da işlerin iyi olduğunu gösteriyor. Lioudakis de 4 yıl önce aldığı lüks taksi için bankadan çektiği kredinin son taksitini bu yıl içerisinde ödeyecek.

05

06

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et