Batı Trakya’da iki Yunan askeriyle ilgili Türkiye’nin tutumunu kınayacak bildiri tartışması! Azınlık meclis üyeleri mi neden oldu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da iki Yunan askeriyle ilgili Türkiye’nin tutumunu kınayacak bildiri tartışması! Azınlık meclis üyeleri mi neden oldu?

Batı Trakya’da iki Yunan askeriyle ilgili Türkiye’nin tutumunu kınayacak bildiri tartışması! Azınlık üyeleri mi neden oldu?

Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerine destek için bildiri yayınlamaya hazırlanan Batı Trakya’daki Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclisi’nin, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için konuyu görüşemediği ve bildiri yayınlanamadığı ifade edildi.

Yerel xanthi2.gr ve evros-news.gr haber siteleri konunun Perşembe akşamı eyalet meclisinde görüşülmesi için gerekli çoğunluğun, azınlık üyesi 8 eyalet meclis üyesinin toplantıdan ayrılması yüzünden sağlanamadığını yazdı.

Muhalefet kanadındaki listeler ise bu durumdan Eyalet Meclis Başkanlığını sorumlu tuttu. Bu son derece önemli konunun daha önce görüşülmesi gerektiğini, ancak yaklaşık 4 saat süren toplantının sonuna bırakılmasıyla bu durumun yaşandığını kaydettiler. Yayınlanacak bildirinin içeriğine mutabık kalan muhalefet listeleri konunun daha önce görüşülmesini ve oylamanın daha önce yapılmasını talep etti. Ancak eyalet meclis başkanlığının konuları idare ediş şekline tepki amacıyla muhalefet kanadındaki eyalet meclis üyeleri de toplantıyı terk etti.

e-evros.gr sitesi ise muhalefet kanadındaki eyalet meclis üyelerinin toplantıyı önceden terk ettiğini, Edirne’de tutuklu bulunan Yunan askerleri Aggelos Mitretodis ve Dimitris Kouklatzis ile ilgili bildiriye sıra geldiğinde ise yeterli çoğunluğun yine mevcut olduğunu iddia etti. Zira yeterli çoğunluk için 14 kişiye ihtiyaç olduğunu ve Eyalet Meclis Başkanı Hristos Metios’un listesinden 16 eyalet meclis üyesinin salonda bulunduğunu yazdı. Fakat oylama başlamadan önce Rodop ve İskeçe’deki (Xanthi) azınlık üyesi eyalet meclis üyelerinin toplantıdan ayrılmasıyla konuyu görüşmek için sadece 8 Eyalet Meclis Üyesinin kaldığı ve “Türkiye’nin iki Yunan askeriyle ilgili tutumunu kınayacak” bildirinin eyalet meclisinden geçemediği yazıldı.

Eyalet Meclis Başkanı Eleni Dimoudi ise bir radyo programına yaptığı açıklamada bu durumundan muhalefet kandındaki PASOK destekli Fotis Karalidis ile SYRIZA destekli Meneleos Maltezos’un listelerini sorumlu tutarken, bu iki listedeki eyalet meclis üyelerinin toplantının yapıldığı salonun kapısının önünde bulunduğunu ve oy kullanmak için içeriye girmediklerini ve “hadi şimdi nasıl karar alacaksınız görelim” şeklinde ironi yaptıklarını ifade etti.

Dimoudi saatin geç olmasını bahane ederek oylamadan ayrılan azınlık üyesi Eyalet Meclis üyelerinin tutumuyla ilgili olarak ise bildirinin eyalet meclisinden geçmesinin sadece 5 dakika zaman alacağını kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et