Pyatt: Dedeağaç ve Kavala limanlarıyla ilgileniyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pyatt: Dedeağaç ve Kavala limanlarıyla ilgileniyoruz

Pyatt: Dedeağaç ve Kavala limanlarıyla ilgileniyoruz

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt Amerikan şirketlerinin Yunanistan’daki özelleştirmeleri yakından takip ettiğini ve yatırım yapmakla ilgilendiği belirtti.

Pyatt ABD’nin Dedeağaç limanıyla ilgilendiğini doğrularken, Kavala limanı için yapılacak ihalenin de yakından takip edileceğini ima eden açıklamalarda bulundu.

Selanik’teki bir etkinlikte konuşan Amerikalı Büyükelçi, Selanik Limanı özelleştirmesiyle ilgili olarak ise limanın hisselerinin alım satım işlemlerinde ABD tarafından yaptırım uygulanan bir Rus bankasının teminat mektubu verdiğini hatırlatarak iğneledi.

Amerikan şirketlerin şeffaflık konusunda yüksek standartlara sahip olduğunu ve Yunanlı ortaklarından da aynı erdemlere sahip olmalarını beklediklerini ifade eden Pyatt, Dedeağaç ve Kavala limanlarının kuzey Yunanistan’ının sanayi ve tarımsal kalkınması açısından yeni fırsatlar sunduğunu kaydederek özellikle de Dedeağaç’ın stratejik öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) santralinin Dedeağaç’a kurulacak olmasının Amerikalılar açısından Dedeağaç limanını daha da önemli kıldığı belirtilirken, Amerikalı diplomat  Azınlıkça’nın aktardığına göre Yunan hükümetinin vaadini tutarak Amerikan LNG’si ithal etmeye en kısa sürede başlayacağını umut ettiğini kaydetti.

Pyatt Yunanistan’ın doğu Akdeniz bölgesinde enerji kavşağı olma potansiyeline sahip olduğunu belirtirken, Rusya’yı doğrudan Almanya’ya bağlayan NordStream 2 boru hattıyla ilgili olarak ise Whasington’un eleştirilerini dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et