Duygulandıran yardım! Dedeağaç Hastanesi’ne 1 milyon euro bağışladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Duygulandıran yardım! Dedeağaç Hastanesi’ne 1 milyon euro bağışladı

Duygulandıran yardım! Dedeağaç Hastanesi’ne 1 milyon euro bağışladı

Yurtdışında yaşayan ve adının gizli kalmasını isteyen bir Yunan vatandaşı Dedeağaç (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesine 1 milyon euro bağışta bulundu.

Bağışla birlikte hastanenin Yapay Böbrek Kliniği baştan aşağıya yenilenecek. Dedeağaç Hastanesi Müdürü Dimitris Adamidis konuyla ilgili olarak Atina Haber Ajansına yaptığı açıklamada “ilgili kliniğin yenilenmesinin kendisinin göreve geldiği ilk aydan itibaren sunduğu ve Yunanistan Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen bir talep olduğunu” ifade ederken “Yurtdışından bağış yapacak bir Yunan bulundu ve kliniğin yenilenmesi bağışı yapan şahıs, hastane yönetimi, klinik personeli ve böbrek hastaları derneğinin görüş birliğiyle kararlaştırıldı” şeklinde konuştu.

En modern tıbbi cihazların kliniğe alınacağı kaydedilirken, azınlıkça’nın aktardığına göre eski cihazların bir bölümünün ise Dimetoka, Gümülcine ve İskeçe devlet hastanelerine tahsis edileceği ifade ediliyor.

Bağışı yapan vatandaşın adının gizli tutulmasını istediğini ve tek amacının ülkesi Yunanistan’ın fayda görmesi olduğunu belirten Adamidis “İki şart da koştu. Birincisi kliniğin üç vardiya çalışması, ki bu da 108 hastaya hizmet sunulabileceği anlamına geliyor. İkincisi de bağışın azami ölçüde değerlendirilebilmesi için gerekli personelin sağlanması. Bugün için iki vardiya çalışan kliniğimde 90 kadar hastaya hizmet sunuluyor” ifadelerini kullandı.

Yapay Böbrek Kliniğinin yenileme çalışmalarının yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et