Yunanistan’da kalamaki artık kullanılmayacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da kalamaki artık kullanılmayacak

Yunanistan’da kalamaki artık kullanılmayacak

Yunanistan’da plastik kalamaki (pipet) ve içecek karıştırıcılarıyla ilgili olarak önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Alkollü İçecek Şirketleri Birliği’ne (ENEAP) üye şirketlerin aşamalı olarak plastik pipet kalamaki ve içki karıştırıcı kullanımını kaldırdığı belirtiliyor.

Bu kararın, İngiliz hükümetinin 19 Nisan’da açıkladığı ve yıl sonuna kadar plastik pipet, içecek karıştırıcı ve plastik kulak çubuklarını yasaklayacağı kararı vesilesiyle alındığı belirtildi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre ENEAP tarafından yapılan açıklamada “Bir kalamakinin veya içecek karıştırıcının sadece birkaç dakikalığına kullanıldığını ancak çözülmesinin yıllar aldığını, çevreye ve denize olumsuz etkilerinin olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sektörümüzün ve tüketicilerin bu konuda daha hassas olmalarına katkıda bulunmak için faaliyete geçiyoruz” denildi.

Plastik çubuklar yerine yeniden dönüştürülebilir alternatif çözümlere başvurulmasını öneren ENEAP, içki siparişi veren tüketicilere de “Hayır kalamaki istemiyorum lütfen” demelerini hatırlatıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et