Batı Trakya’daki bu belediyelerde 2 yıllık okul öncesi eğitim artık zorunlu oldu! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki bu belediyelerde 2 yıllık okul öncesi eğitim artık zorunlu oldu!

Batı Trakya’daki bu belediyelerde 2 yıllık okul öncesi eğitim artık zorunlu oldu!

2018-2019 eğitim yılından itibaren iki yıllık okul öncesi zorunlu eğitim Yunanistan geneli 184 belediyede uygulamaya konacak.

Azınlıkça’nın haberine göre 2018-2019 yılından itibaren okul öncesi iki yıllık eğitimin zorunlu olacağı belediyeler arasında Batı Trakya’dan İskeçe’den (Xanthi) Mustafçova (Miki) ve Bulustra (Avdira), Rodop ilinden Maronya-Şapçı (Sapes) ve Yassıköy, Evros ilinden ise Kumçiftliği (Orestiada), Sofulu (Soufli) ve Semadirek (Samothraki) belediyeleri yer alıyor.

Üç yıl içerisinde Yunanistan genelinde zorunlu hale getirilecek ve 14 yıllık zorunlu eğitime dahil edilecek iki yıl okul öncesi zorunlu eğitim uygulaması yeni eğitim yılından itibaren aralarında Batı Trakya’dan belediyelerin de yer aldığı 184 belediyede uygulanacak.

31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla 4 yaşını doldurmuş olan çocuklar okul öncesi iki yıllık zorunlu eğitime tabi tutulacak. Eğitim komisyonlarının ve ilköğretim ile ortaöğretim eyalet müdürlerinin olumlu raporundan sonra ilgili karar Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu tarafından imzalandı.

2018-2019 yılından itibaren okul öncesi iki yıllık eğitimin zorunlu olacağı belediyeler arasında Azınlıkça’nın haberine göre İskeçe’den (Xanthi) Mustafçova (Miki) ve Bulustra (Avdira), Rodop ilinden Maronya-Şapçı (Sapes) ve Yassıköy, Evros ilinden ise Kumçiftliği (Orestiada), Sofulu (Soufli) ve Semadirek (Samothraki) belediyeleri yer alıyor.

184 belediyenin tam listesini BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et