Kuvelis: Türkiye ile kazara sıcak çatışma yaşayabiliriz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kuvelis: Türkiye ile kazara sıcak çatışma yaşayabiliriz

Kuvelis: Türkiye ile kazara sıcak çatışma yaşayabiliriz

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis Türkiye’de erken seçime gidilecek olmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni verilerin Ege’deki gergin durumda değişikliğe yol açmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

SKAI televizyon kanalına konuşan Bakan Kuvelis “Türkiye’nin Ege’deki bu gergin tavrının devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü bu gerginlik havası, ki bu gerginlik birçok kez giderek artıyor, Türkiye içerisinde somut bir havanın yaratılmasına hizmet ediyor ve bu atmosfer de Erdoğan’ın işine yarıyor” dedi.

Ege’de sıcak çatışma yaşanması ihtimaliyle ilgili soruya ise Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı “Bir tercih olarak sıcak çatışma yaşanacağını sanmıyorum. Ancak yaşananlardan, Türkiye’nin alışıldık tavrından, ki yapılan ihlalleri kastediyorum, bir engellemenin kazara sıcak çatışmaya dönüşebileceğini görüyorum” yanıtını verdi.

Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeri konusunda ise, ahval’in aktardığına göre, Fotis Kuvelis “İki askerimizin ne zaman serbest bırakılacağını net bir şekilde değerlendiremem. Her ne kadar Türkiye bu konuda çok yönlü baskı alsa da, seçim öncesi atmosferde ne olacağını belirlemek çok zor. Ancak size iki askerimizin tutuklanmasının neden yasadışı olduğunu söylediğimi anlatabilirim. İddianame yok ve iddianame olmadan birilerinin tutuklu bulunması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER

Kuvelis: Bunlar Türkiye’nin istikrarsız ve kırılgan politikasının göstergesi

Kuvelis: Türkiye başka cephe açmayacaktır

Bakan Kuvelis Türkiye’nin tutukladığı 2 Yunan askerinin aileleriyle görüştü

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et