Yunanistan Avrupa’da en pahalı cep telefonu hizmetlerine sahip ülke - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Avrupa’da en pahalı cep telefonu hizmetlerine sahip ülke

Yunanistan Avrupa’da en pahalı cep telefonu hizmetlerine sahip ülke

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan “Mobile Broadband Prices in Europe 2017” raporuna göre Yunanistan 28 üye ülke arasında Avrupa Birliği’nin en pahalı cep telefonu hizmetlerine ve internet erişimine sahip ülke oldu.

13 cep telefonu hizmeti paketinin kıyaslandığı araştırmada Yunanistan en pahalı dört ülkeden biri oldu. Azınlıkça’nın aktardığına göre Yunanistan’daki cep telefonu hizmetlerinin AB ortalamasından %35 ile %317 arası değişen oranda daha pahalı olduğu ortaya çıktı.

Cep telefonu hizmetlerinde Avrupa’nın en ucuz ülkeleri Polonya, Avusturya, İtalya, Litvanya, Letonya, Estonya, Slovenya, Lüksemburg, İsveç ve Fransa oldu. En pahalı ülkeler ise Yunanistan, Kıbrıs, Macaristan ve Çekya oldu.

Raporda “cep telefonu ve mobil internet fiyatlandırmasında Yunanistan pahalı ülkeler grubunda yer alıyor. Avrupa ortalamasına kıyasla mobil internetin birçok hizmet paketinde çok pahalı olduğu görülüyor” denildi.

Yunanistan’daki telekomünikasyon şirketleri ise Avrupa Birliği’nin bu raporunun gerçekleri yansıtmadığını savunuyor. Zira araştırmada yer alan fiyatların gerçek fiyatlar değil nominal fiyatlar olduğuna dikkat çekiliyor. Araştırmada kampanyalı paketlerin yer almadığını vurgulayan firma yetkilileri, son beş yılda kullanıcı sayısını arttırmalarına rağmen gelirlerinde düşüş yaşandığını belirtiyorlar. OTE ise mobil internet fiyatının son 5 yılda %75 gerilediğini savunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et