Karayusuf, Mustafa ve Zeybek Atina’da etkinliğe katıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karayusuf, Mustafa ve Zeybek Atina’da etkinliğe katıldı

Karayusuf, Mustafa ve Zeybek Atina’da etkinliğe katıldı

Batı Trakya’dan azınlık milletvekilleri Atina’da düzenlenen ve Yunanistan’ının uluslararası gelişmelerdeki konumunu konu alan etkinliğe katıldı.

Atina’nın İlion semtinde SYRIZA Patisi tarafından düzenlenen etkinliğe Rodop SYRIZA milletvekili Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf ile İskeçe SYRIZA milletvekili Hüseyin Zeybek katıldılar. “Siyasi gelişmeler: Yunanistan kritik uluslararası zorlukların kavşağında” konulu etkinlikte son günlerde gündemde olan Yunan-Türk ilişkilerine de değinildi.

Üç milletvekili Azınlıkça’nın aktardığına göre Batı Trakya’nın Yunan-Türk ilişkilerinin idaresinde daha fazla tecrübeye sahip olduğunu dile getirirken, son aylarda yaşanan gerginliğe de daha sakin yaklaştığını belirtiler. Batı Trakya milletvekilleri bu hassas dönemde gerek azınlık gerekse de çoğunluk yetkililerinin söylem ve eylemlerinde daha dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Mustafa, Karayusuf ve Zeybek etkinliğe katılan eski bakan Sia Anagnostopulu ile birlikte “diplomasi ve dış politikanın hükümet yetkilileri ve diplomatlar tarafından kurumsal olarak uygulanması gerekliliğine” dikkat çektiler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et