Yunan ordusu Ege için son teknoloji iki Fransız fırkateyni filosuna ekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan ordusu Ege için son teknoloji iki Fransız fırkateyni filosuna ekliyor

Yunan ordusu Ege için son teknoloji iki Fransız fırkateyni filosuna ekliyor

Yunan Ordusu Ağustos ayına kadar filosuna iki FREMM tipi son teknoloji Fransız firkateynini ekleyecek.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis Atina ile Paris arasındaki anlaşma sonrası Yunanistan Deniz Kuvvetleri’nin iki firkateyni (muhtemelen Languedoc ve Aquitaine’ı) donanmasına dahil edeceğini belirtilirken, daha sonra Fransa’dan iki firkateyn daha temin edileceğini söyledi.

Bakan Kuvelis FREMM tipi iki firkateyn dışında ya aynı büyüklükte ya da daha küçük fakat aynı potansiyele sahip iki firkateyn daha almayı düşündüklerini kaydetti.

Aleksis Tsipras ile Emannuel Macron arasında ve iki ülkenin orduları arasında yapılan yazışmalar sonrası Fransızların “Yunanistan’ın özellikle de son dönemde giderek artan Türk tehditlerine karşı karmaşık jeopolitik ortamdaki durumuna anlayışla yaklaştığı” belirtilirdi.

Fransızların FREMM tipi iki firkateyni Yunanistan’a leasing ile vereceği kaydedilirken, Yunan donanmasının bu şekilde önemli bir caydırıcı güce sahip olacağı ifade ediliyor. Fransa’nın bu hareketi Yunanistan’ın elini rahatlatmak dışında Atina hükümeti Ege’de gerginliğin yoğun olduğu bir dönemde Avrupa’nın en güçlü ordularından birine sahip Fransa’dan Yunanistan’a güçlü ve somut bir destek mesajı olarak yorumlanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et