Yunan Kara Kuvvetleri’nde cep telefonları neden bir haftalığına yasaklandı? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Kara Kuvvetleri’nde cep telefonları neden bir haftalığına yasaklandı?

Yunan Kara Kuvvetleri’nde cep telefonları neden bir haftalığına yasaklandı!

Yunan Kara Kuvvetleri’nde bugünlerde bugüne kadar yapılanlardan farklı bir tatbikat üstelik de ilk kez hayata geçiriliyor.

“Cep telefonsuz hafta” adı verilen tatbikat, armyvoice.gr’nin aktardığına göre, Kara Kuvvetleri’nde iletişimin sadece orduya ait teçhizatlarla yapılmasını öngörüyor. Ordu yönetiminin talimatı sonrasında Yunan Ordusu kurmayları cep telefonlarını kapattı. Tatbikat Pazartesi gününden bu yana hayata geçirilmekte.

Cep telefonlarının “dinlenmeye” açık olduğu göz önünde bulundurularak ordu personelinin sadece orduya ait iletişim araçlarıyla iletişim sağlamaya alışmalarının sağlanması hedefleniyor.

16 Nisan’da başlayan ve 20 Nisan’da son bulacak tatbikatın Evros’ta iki Yunan askerinin Türkiye tarafından tutuklanması ve cep telefonlarının didik didik edilmesi sonrası yapıldığı ve azınlıkça’nın aktardığına göre “Silahlı Kuvvetlerin Türkiye’nin giderek artan tahrikleri karşısında hazırlıklı olması çerçevesinde hayata geçirildiği” belirtildi.

Üç ayda bir tekrarlanması ve ordu kurmaylarının tamamının katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan tatbikat çerçevesinde kişisel iletişim araçlarının kullanımında da güvenlik kurallarına uyulması önemle talep ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et