Tzanakopoulos: Türkiye istediği kadar saçmalayabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tzanakopoulos: Türkiye istediği kadar saçmalayabilir

Tzanakopoulos: Türk Başbakan Yardımcısı istediği kadar saçmalayabilir

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos “Türkiye istediği kadar tahrik edebilir ancak asıl mesele Ege’de oldu bittiler var ve sınırlar sorgulanmaz” dedi.

Tzanakopoulos Türkiye Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın “Türkiye’nin Anthropofagos adasından Yunan bayrağını indirdiği” yönündeki açıklamalarına cevap verdiği açıklamalarında “Türkiye istediği kadar saçmalayabilir” ifadelerini kullanırken bayrak indirme olayının doğrulanmadığını ifade etti ve Ankara’nın gerginliği azaltmasının daha iyi olacağını söyledi.

Üç gencin “Mikros Anthropofagos” adacığına Yunan bayrağı dikmesiyle ilgili olarak ise Hükümet Sözcüsü “Dış politika bireyler tarafından uygulanamaz. Böyle bir bölgeye bayrak dikmek dış politika eylemidir. Bu nedenle, Ege’deki mevcut durumu da göz önünde bulundurarak, bu tür eylemlerden kaçınılması iyi olur” dedi.

Tzanakopoulos açıklamalarının devamında ise “Türkiye’nin sürekli zemin kaybına uğradığını” ifade ederken “Türkiye, saldırganlık söyleminin kendisi açısından iyi gitmediğini anlamalı ve gerçek boyunu gölgesiyle karıştırmamalı” dedi.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin tutumuyla ilgili açıklaması da sorulan Yunan Hükümet Sözcüsü “AB yaşananlarla ilgili et bir tutum aldı ancak hakemlik yapmıyor. Türkiye ile yaşanan her anlaşmazlık AB’nin de meselesidir. Ancak Türkiye tarafından bu kadar saldırgan bir tepki verilmesi, duyulan rahatsızlığın göstergesidir” yorumunda bulundu.

İLGİLİ HABERLER

Yunan Dışişleri: İmia kayalıkları Yunandır, sorgulanamaz!

Türkiye saldırırsa Fransa Yunanistan’ın yanında yer alacak!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et