Mustafçova, İnhanlı ve Bulustra’da 170 kişiye iş imkanı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mustafçova, İnhanlı ve Bulustra’da 170 kişiye iş imkanı!

Mustafçova, İnhanlı ve Bulustra’da 170 kişiye iş imkanı!

Yunanistan İş ve İşçi Bulma Kurumunun (OAED) toplum yararına çalışma programı çerçevesinde İskeçe (Xanhi) ilindeki üç belediyeye 170 kişi işe alınacak.

Program Yunanistan geneli 274 belediyeye 25 bin kişinin alınmasını öngörürken, İskeçe ilinin Bulustra (Avdira) Belediyesine 80, Mustafçova (Miki) Belediyesine 60 ve İnhanlı (Topiros) Belediyesine 30 kişinin işe alınmasını öngörüyor. İskeçe Belediyesinde ise 296 kişinin istihdam edilmesini öngören program çerçevesinde şimdiden daha 230 kadro dolduruldu.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin diğer illerinde ise Rodop ilindeki belediyelerde 450, Drama’daki belediyelerde 160, Evros’taki belediyelerde 440 ve Kavala’daki belediyelerde 470 işsize iş fırsatı sunulacak. Azınlıkça’nın aktardığına göre toplamda ise eyalet geneli 1.750 kişi istihdam edilmiş olacak.

OAED’in toplum yararına çalışma programı kapsamında istihdam imkânı sunan bazı uzmanlık alanları şöyle: fotoğrafçı, ziraat mühendisi, çevre mühendisi, veteriner, makine mühendisi, gazeteci, boyacı, anaokulu öğretmeni, şoför, aşçı v.s.

İşsizlerin programdan istifade edebilmeleri için ise OAED’in işsizler kütüğüne kayıtlı olmaları gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et