Hükümet Sözcüsü Tzanakopulos: Bayrak indirme olayı teyid edilmedi! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hükümet Sözcüsü Tzanakopulos: Bayrak indirme olayı teyid edilmedi!

Hükümet Sözcüsü Tzanakopulos: Bayrak indirme olayı teyid edilmedi!

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos Başbakan Binalı Yıldırım’ın Ege’de kayalıklardan Yunan bayrağını indirdik açıklamalarıyla ilgili gazetecilerin sorularına cevap vererek “Yunan Milli Savunma Bakanlığı olayı teyit etmedi” ifadelerini kullandı.

Yunan Hükümet Sözcüsü ayrıca olay hakkında soğukkanlılık ve tüm ciddiyetle soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti. Ahval’in haberine göre Başbakan Binalı Yıldırım’ın kışkırtıcı ve kınanması gereken açıklamalar yaptığını kaydeden Yunan Hükümet Sözcüsü, her durumda Yunanistan’ın Ege’de gri bölgeler teorisini ve Yunan egemenliğini tartışmaya açacak ifadeleri asla kabul etmediğini söyledi. 

Fourni Belediye Başkanı İoannis Marousis Mikros ise Hurşit (Anthropofagos) kayalığına Yunan gençlerin Yunan bayrağı dikmesi ve Türk SAT komandolarının da Yunan bayrağını indirmesi haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yunanistan’a göre Fourni Belediyesi’ne bağlı olan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın atıfta bulunduğu adacıktan bayrak indirme meselesini gazetecilerden öğrendiğini ifade eden Fourni Belediye Başkanı Marousis, Yunan medyasına yaptığı açıklamalarda, “sosyal medya aracılığıyla üç Yunan gencinin bu kayalığa Yunan bayrağı diktiğini  öğrendiğini” ifade ederken “13 Bşsan günü adalı üç gencin bayrak dikmesi söz konusu” ifadelerini kullandı.

Fourni Belediye Başkanı Sahil Güvenlik ekibiyle birlikte ne olup bittiğini yerinde incelemek üzere Mikros Anthropofagos kayalıklarına doğru gitti. 

Diğer yandan Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri ise Türk sahil güvenliğinin müdahalesiyle ilgili soruya “Böyle bir şey fark edilmedi” yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et