Tsipras: Suriye’ye yönelik askeri operasyonda Yunanistan yer almayacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras: Suriye’ye yönelik askeri operasyonda Yunanistan yer almayacak

Tsipras: Suriye’ye yönelik askeri operasyonda Yunanistan yer almayacak

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron ile telefon görüşmesi yaptı.

Yunan hükümetine yakın kaynakların aktardığına göre Yunanistan Başbakanı Tsipras, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a “Suriye’ye yönelik olası bir askerî operasyona Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin katılmayacağını” iletti.

Ahval’in aktardığına göre telefon görüşmesinde iki liderin Suriye’deki son gelişmeleri ele aldığı kaydedilirken, Yunan Başbakanı Tsipras’ın Suriye’de kimyasal silah kullanılanılmasını kınadığı ve Avrupa Birliği’nin sorunun İsveç önerisi temelinde çözüme kavuşturulması için kararlı inisiyatifler alması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Yunan kaynaklar görüşmede Türkiye’nin bölgedeki rolüne ve eylemlerine odaklanıldığını da aktarırken,  önümüzdeki dönemde Yunan-Fransız savunma işbirliğinin pekiştirilmesinin gerekliliği ifade edildi.

Tsipras ile Macron’un ayıca Kıbrıs sorununu, Yunanistan ve Kıbrıs ile enerji işbirliğini Fransız TOTAL şirketinin aktif hale getirilmesini konuştuğu kaydedildi.

Yunan Başbakanı son olarak Fransız lideri Yunanistan’ın ekonomik uyum programından çıkış ve Makedonya ismiyle ilgili anlaşmazlık konularında yürütülen müzakereler hakkında bilgilendirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et