Batı Trakya’da 1,5 milyon evroluk çakma ürüne el konuldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da 1,5 milyon evroluk çakma ürüne el konuldu

Batı Trakya’da 1,5 milyon evroluk çakma ürüne el konuldu

İskeçe’de (Xanthi) 10 Nisan 2018 tarihinde internet aracılığıyla orijinal markaların taklidi olan kıyafet, ayakkabı ve aksesuar satan iki erkek ve iki kadın tutuklandı.

Dört zanlı hakkında hazırlanan iddianamede piyasa düzenlemesi ve markalar ile ilgili yasaları ihlal etme, evrakta sahtecilik ve polise direnme suçlamalarına yer verildi.

Batı Trakya’da 1,5 milyon evroluk çakma ürüne el konuldu

Yapılan inceleme sonrası bahse konu şahısların sosyal medyada 2015 yılından bu yana oluşturdukları sayfalar üzerinden “orijinallerin birebir taklidi” ve “süper kalite taklit ürün” olarak niteledikleri “çakma” ürünleri sattıkları belirlendi.

Siparişlerin telefon üzerinden veya internet aracılığıyla verildiği, ürünlerin ise kurye firmalarıyla gönderildiği ancak gönderici adına gerçek isimlerin yazılmadığı ve ödememelerin ya kurye şirketine yapıldığı ya da banka hesabına yatırıldığı kaydedildi. Polisin operasyonu sonrası kıyafet, çanta, cüzdan, saat gibi 3.800 adet ürünün ele geçirildiği ifade edilirken, bu çakma ürünlerden bahse konu markaların 1.612.337 euro zarara uğradığı kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et