PAOK Başkanı Savvidis neden Türkiye’ye gitti? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

PAOK Başkanı Savvidis neden Türkiye’ye gitti?

PAOK Başkanı Savvidis neden Türkiye’ye gitti?

Yunanistan’ın PAOK futbol takımı Başkanı Pontus kökenli Rus işadamı İvan Savvidis Türkiye’yi ziyaret etti.

Ankara’ya giden Savvidis Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. 11 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen görüşmede “Trabzon’da bulunan Hıristiyanlık mirası sembolik anıtlarda Ortodoks ayinlerin yapılması” konusunun da ele alındığı kaydedildi.

Savvidis ile Çavuşoğlu’nun Azınlıkça’nın aktardığına göre Trabzon Sümela Manastırında dinî ayinin yeniden başlatılması konusunu da görüştükleri ifade edildi. 2010 yılı Ağustos ayında yeniden başlatılan ve her yıl yapılan dinî ayinlere tadilat çalışmaları nedeniyle ara verilmişti. Bu yıl 15 Ağustos’ta yapılacak ayine dünyanın farklı ülkelerinden Yunan gençlerinin katılması bekleniyor.

Görüşmeden ayrıca Trabzon’daki Ayasofya mabedinde de her yıl bir ayin yapılması ele alınırken, kısa süre önce çıkan mahkeme kararıyla mabedin camiye dönüştürülmemesi ve müze olarak işlemeye devam etmesi kararlaştırılmıştı.

Savvidis-Çavuoğlu görüşmesinde son olarak Trabzon’da bir uluslararası gençlik kültür festivali düzenlenmesi konusu da masaya yatırılırken, bu festivalin Yunan ve Türk halkları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayabileceği ifade edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et