İskeçe’de üç kuşak süren tatlıcılık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de üç kuşak süren tatlıcılık

İskeçe’de üç kuşak süren tatlıcılık

İskeçe (Xanthi) şehri Yunanistan çapında lezzetli tatlılarından dolayı iyi bir üne sahip.

Karyoka başta olmak üzere şuruplu tatlılar, çikolatalar, muhallebi, sütlaç ve daha birçok tatlı İskeçe’deki yerli vatandaşlar dışında ziyaretçiler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Şehrin belki de en eski tatlıcılarından birisi de aile geleneğini sürdüren Bahadır Cemiloğlu.

ERA Komotinis’in haberine göre Cemiloğlu’nun işlettiği tatlıcı dükkanının tarihçesi 1800’lü yıllara dayanıyor, daha sonrasında ise dedesi tatlı tariflerinin sırlarıyla birlikte bu geleneği sürdürmüş. Bugün için ise Bahadır Cemiloğlu müşterilerin damak zevkine hitap eden tatlılar yapmaya devam ediyor.

İskeçe’de üç kuşak süren tatlıcılık

“Malzeme, hammadde ve keçi tereyağı çok önemli” diyen Bahadır “Her zaman en iyisi olmasına özen gösteriyoruz. Kristal şeker de çok önemli. Son olarak sütün de her zaman taze olması gerekiyor” diye tatlılarının sırrını açıklıyor.

İnsanların az ama iyi tatlı almayı tercih ettiğini belirten genç tatlıcı bu nedenle kalitenin yüksek olması gerektiğini ifade diyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre ekonomik krize rağmen vatandaşların tatlıcıya uğrayarak bir şeyler atıştırdığını ve eve de tatlı almaya devam ettiğini söylüyor. “Çoğu kişi tatlılar hakkında bilgi sahibi ve en iyisini arıyor” diyen Cemiloğlu meslektaşları için de gelecek günlerin daha iyi olmasını temenni ederek bu şekilde kardeşiyle birlikte dedesinden kalma tatlıcı dükkânını işletmeyi devam ettirmek istiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et