Binlerce vatandaş KEA yardımları ve ucuz elektriği kaybedebilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Binlerce vatandaş KEA yardımları ve ucuz elektriği kaybedebilir

Binlerce vatandaş KEA yardımları ve ucuz elektriği kaybedebilir

Yunanistan genelinde gayrimenkullerin rayiç fiyatlarına gelecek artışlar beraberinde 21 vergi ve harcın da artmasına neden olacak.

Hükümet, kreditörlere verdiği sözü tutar ve gayrimenkullerin rayiç fiyatlarını değiştirmeye karar verirse, rayiç fiyatların piyasa fiyatlarıyla eşdeğer olması için zaman Yunanistan’daki bölgelerin %60’ında gayrimenkul fiyatlarının değerlerine %40’a varan artış gelecek. Bu bölgelerin özellikle de “ucuz” ve “halk” bölgeleri olarak tanımlanan yerler olduğu belirtiliyor.

Ancak bu değişiklik Ortak Gayrimenkul Vergisi ENFIA başta olmak üzere beraberinde 21 vergi ve harcın da artmasına yol açacak. Tabi değişiklikler bununla da sınırlı değil.

Bilindiği üzere Yunanistan Elektrik Kurumu DEİ’nin dar gelirli vatandaşlara uyguladığı “Sosyal Elektrik Faturası” (Kinoniko Timologio) için gerekli kriterler arasında sahip olunan gayrimenkullerin değerinin belirli bir sınırı aşmaması yer alıyor. Böylece binlerce vatandaş hiç beklemediği bir anda yeni gayrimenkul fiyatlarıyla Sosyal Fatura uygulaması dışında kalabilir.

Benzer şekilde dar gelirli vatandaşlara verilen KEA (Sosyal Dayanışma Geliri) yardımı için de sahip olunan gayrimenkullerin değerinin belirli bir sınırı aşmaması gerekiyor.

Özetle ülke geneli rayiç gayrimenkul fiyatları değişirse, azınlıkça’nın aktardığına göre binlerce vatandaş doğrudan veya dolaylı yoldan yardımlarda “kesinti” yaşayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et